Yazawa ärkab igal hommikul juba enne koidikut, et Naganos Zenkoji Daikanjin templis oma Buddha preestri kohuseid täita. Kui kell kukub 15, võib ta oma tööpäeva lõppenuks lugeda ning vahetada preestrirüü lühikeste pükste ja sportsärgi vastu, et lähedalasuvas Saigawa jões Rio olümpiaks valmistuda.

Yazawa avastas enda teise kutsumuse buda kloostri näol pärast 2012. aasta Londoni olümpiat, kus ta tegi ajalugu ja sai esimese jaapanlasena kärestikuslaalomis nii kõrge nagu üheksanda koha. Kõrgemale pürgimist takistas toona sponsorite puudumine.

Just lisaraha ja korraliku töökoha otsingud viisid ta oma mentori ja nüüdseks kaaspreestri Kenei Koyomani, kes on ühtlasi Nagano kanuuliidu esimees. 2013. aastal hakkas Yazawa ka ise pühakojas kõrgemaid jõudusid teenima.

Kazuki Yazawa Londoni olümpial.

"Ma pole kunagi püüdnud kahte valdkonda tasakaalustada. Kui ma buda preestrina alustasin, otsustasin, et sellest saab mu põhitöö ning kanuusõiduga tegelen vabal ajal," vahendab Yazawa sõnu The Guardian.

Prioriteedid muutusid 2015. aastal, kui Yazawa võitis Jaapani kärestikuslaalomi meistrivõistlused ning tõusis oma riigi üheks suurimaks medalilootuseks Rio olümpial. Nüüd harjutab Yazawa umbes poolteist tundi päevas ja kuus päeva nädalas ning käib lisaks sellele veel jooksmas või jõusaalis.

Tema trenniaeg on kahanenud pea poole võrra sellest, mida ta tegi Londoni olümpiaks valmistudes, kuid see ei takista teda kuldmedalist unistamast.

"Loodan endast anda parima ning seista olümpia pjedestaalil, eelkõige tahan Jaapanisse tagasi tulla hea tundega," teatas Yazawa.

Yazawa templi peamunk Kansho Kayaki saatis oma õpilase Riosse sõnadega: "Kui sa võidad, ei ole sellest miskit ülevamat. Tulemusest hoolimata loodame, et sa püsid terve, väldid vigastusi ja jõuad finišisse."
Kazuki Yazawa õnnistatakse tema templis hea õnne märgiks.