"Ootasin, et medal tuleb! Ütlesin välja juba peale esimest sõitu, et medal on tulemas. Ülihästi läks," ütles Tults Delfile.

"Lootsin, et Saksamaa on veidi nõrgem ja et ühest kõvast - Saksamaast või Austraaliast - saavad jagu. Saksamaa oli petlik," möönis Tults.

Kunagist sõudekoondise peatreenerit üllatas, et Ukraina polnud kuigi tugev. Samuti jälgis ta kogu sõudmise tervikut ning eriti meeldisid talle leedukate sõidud.

Sõudmise neljapaadi treener Mati Killing võistles Tultsiga koos juba 1963. aastal. "Tal peaks tänavu saama 50 aastat treeneritööd. Me sõitsime 63. aastal ühes kaheksalises koos. Ta läks ülinoorena treeneritööle, see võis olla 66. aastal," meenutas Tults omaaegset võitluskaaslast.

Tults on rahul, et Killingu töö realiseerus olümpiamedaliks. "Mul on hea meel, et Killingul täitus üks verstapost ja treeneritöö on leidnud nüüd realiseeringu olümpiamedali näol. Killing on puhtal kujul selle paatkonna sinna välja viinud läbi igasuguste vastuolude ja muu sellise. Ta rahulikult suutis tõestada, et tema tee on õige," sõnas kunagine sõudekoondise peatreener.

"Mul on eriti hea meel Andrei Jämsä üle, aga ka teiste üle. Kõik on omaette atleedid. Nad väärisid seda medalit. Väga kahju oleks neljandast kohast olnud," lisas Tults.

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä võitis Rio de Janeiro olümpial pronskmedali Saksamaa ja Austraalia järel. Neljandaks jäi Poola paatkond.