Päris veider lugu tegelikult, sest miks siis tehakse KHL-i kalendrisse kolm nädalast pausi, et osaleda Eurotuuril, kui koduse MM-i lävel ei saada korralikku satsi kokku ja oodatakse ookeanitaguseid mehi, nagu hingeõnnistust.

Ja siis see trall superhea, kuid keerulise iseloomuga mängumehe Aleksander Radulovi ümber. Moskva CSKA-ga finaalseeria kaotanud Radulov kadus mingi hetk kõikide vaateväljast ja ilmus välja ... New Yorgis, kus väidetavalt pidas läbirääkimisi paari NHL-i klubiga. Hiljem vabandas, aga osavõtt MM-ist kahtlane, kuna kubemelihas teeb pisut valu. Eks paistab, kuidas meeletu surve all Venemaa kodusel MM-il hakkama saab ja kes neile NHL-ist appi tuleb. Enne esimest mängupäeva on fakt see, et venelastel on üks hea kokkumänguga ründekolmik: läinud hooajal suurepärase debüüthooaja Chicago Blackhawksis teinud Artemi Panarin koos tunamulluste tiimikaaslaste Vadim Šipatšovi ja Jevgeni Dadonoviga SKA-st.

Tiitlikaitsja Kanada vast nii nimekat tiimi kokku ei saanud nagu mullu, aga kullanõudleja on ta ikkagi. Kapteniks määrati kahekordne olümpiavõitja Corey Perry, tegusid oodatakse noortelt ja vihastelt Connor McDavidilt, Max Domi’lt ja Mark Stone’ilt ning Mark Scheifelelt. Tiitlit tulevad kaitsma Taylor Hall, Steve Duchene, Ryan O’Reilly. Kui Kanada ei jõua finaali, on see väga suur üllatus.

Tegelikult poleks vaja suurt imestada, kui 22. mail peetavas finaalis „lammutab“ Soome. Neil on koos nii muljetavaldav sats, et teeb kadedusest „roheliseks“. Eriti just ründeliin. Kogenud Mikko Koivu, Jussi Jokineni ja Narva poisi Leo Komarovi kõrval võeti koondisse, ja õigesti tehti, alles 18-aastased Sebastian Aho ja Patrik Laine ning nendest aasta vanem Mikko Rantanen. Nimesid Aho, Laine (ja hiljemalt aasta pärast ka Jesse Puljujärvi) saame hokirindel näha ja kuulda veel mitmeid pikki aastaid, sest nii põrgulikult andekad on need „verisulis“ soomlased.

Ja lõpuks jääb meie sugulasrahvale Ungarimaalt soovida mitte väga suuri kaotuseid, et ikka vapralt pea püsti lõpuni vastu pidada. Ja et Läti ei mängiks oma fännide närvidel ja ei sunniks neid haarama validooli järgi nagu eelmise aasta MM-il. Sealne hokiliit saatis tiimi teele konkreetse ülesandega – alla 10. kohta mingit juttu pole!

Reede, 6. mai mängud:

16.15 USA - Kanada (VSB live)
16.15 Rootsi - Läti
20.15 Venemaa - Tšehhimaa (VSB live/TD)
20.15 Soome - Valgevene