Okei, „kuiv“ kaotus avavoorus Tšehhimaalt mahub veel terve mõistuse piiridesse, aga nö. jookse-viska mäng Kasahstani vastu eriti enam mitte. Tuli küll võit 6:4, aga mängupilt oli kõike muud, kui kodusel MM-il tiitlit ihkaval meeskonnal olema peaks.

Väravaid ju tehti (Kasahstani vastu peakski), aga kaitseliin oli nagu läbisõiduhoov, vähemuses mängiti kohutavalt, väravavaht tegutses kehvalt, ründeliini seosed klappisid kokku episoodiliselt. Peatreener Oleg Znarok hakkas keset mängu mehi ründekolmikutes ümber tõstma, otsides paremat koostööd.

Päriselt? MM-turniiri ajal? Aga mida tehti rohkem kui kuu kestnud ettevalmistusperioodil? Znarokil ja tema abilistel on midagi untsu läinud või pole see lihtsalt hea aasta. Aga loomulikult tahetakse olukorda parandada ja aega veel natuke on.

Pidevalt antakse teada, et jälgitakse olukorda NHL-i Stanley karikasarjas, et sealt megaolulist täiendust saada. Ei oskagi hoobilt pakkuda, kui pettunud hokibossid olid, kui Washington Capitals ei kukkunudki veel välja ja Aleksander Ovetškin (ja ka Jevgeni Kuznetsov) ei saagi veel koondisele appi tormata.

Aga mis sõnumi see saadab meestele, kes kõigest väest üritavad mängu käima saada? Et rabelege pealegi, varsti vahetatakse osad teiste rohkem tegijate vastu välja. Ebanormaalne. See segab valmistumist järgmiseks kohtumiseks, mõjub psüühikale. Samas – kõik võib veel minna nii, et Venemaa ajab haavatud karuna selja sirgu ja lõpuks võitleb kulla eest. Vene värk, kes sellest täpselt aru saab.

Kõvaks proovikiviks on esmaspäevane mäng turniiri südilt alustanud Läti vastu. Znarok ja tema parem käsi Harijs Vitolinš on ise Läti eest mänginud ning olnud ka Läti koondise juhendajad. Aga veel on ka 9. mai ... Sel venelaste jaoks äärmiselt tähtsal kuupäeval kaotas Venemaa kolm aastat tagasi sensatsiooniliselt Prantsusmaale, kas nüüd on Läti kord?

Esmaspäeva, 9. mai mängud:

16:15 Läti – Venemaa
16:15 Valgevene – Kanada
20:15 Rootsi – Tšehhimaa
20:15 Soome - USA