Tõelise võitja auhind tuleb Ungarile anda selle eest, et nad suutsid jäähoki tugevamas grupis võtta võidu 77 (!) aastase pausi järel ja muidu ka süditmägu näidanud. 1939. aastal alistas Ungari MM-il Belgia 8:1, seejärel tahtis kuri saatus nii, et järgmine võit tuleb alles nüüd. Ja see tuli ära, kui ungarlased alistasid sel turniiril hämmastavalt hambutult mängiva Valgevene 5:2.

Madjarite leeris tuntakse ennast kindlasti ääretult mõnusalt, tulihingelised fännid on rõõmupisaratest tühjad, ehkki mõistetakse, et nad pole veel pääsenud. Ungari kohtub esmaspäeval viimases voorus hüvas hoos oleva Saksamaaga, Valgevene aga päev hiljem Prantsusmaaga. Kui Ungari suudab järjekordse imeteo korda saata (ehk võita Saksamaad), jäävad nad püsima, vastasel juhul vaadatakse, pulss laes, kas prantslased saavad Valgevenest jagu. Ungari kaotuse korral piisab Valgevenele ka ühest punktist, et mitte lõplikult häbisse jääda.

Läti pani kasahhid lifti

Läti ja Kasahstani väljasuremismäng oli seda nime väärt. Kasahstan võttis kindlalt sisse kaitsetaktika, lätlased ainult ründasid. Minimaalses eduseisus parkisid Kasahstani mängijad (ei taha kuidagi kirjutada „kasahhid“, sest mis kasahhid näiteks Dawes-Bochenski-Boyd on) „suuri bussi“ oma tsooni ja katsu niimoodi väravat saada. Minutid muudkui kulusid ja Läti ei saanud mitte kuidagi litrit Vitali Kolesniku selja taha ning validooli muudkui kulus. Aga üks õnnelik litripõrge poordist ja skooris kapten Kaspars Daugavinš ning päris lõpu eel tegi karjääri tähtsaima värava viimasel klubihooajal ainult ühe tabamusega piirdunud Maris Bicevskis ja pidu on Läti tänavas.

Hunt lambanahas ja nähtamatu värav

Nad on kohal ja esimene mäng kirjas. Eks ikka Washington Capitalsi trio eesotsas Aleksander Ovetškiniga. NHL-i skoorikuningas Šveitsi vastu „kätt valgeks“ ei saanud, aga Jevgeni Kuznetsov tegi ulmelise värava. Seda, et litter käis väravas, nägi esialgu tegija ise, alles siis kohtunikud ja ülejäänud maailm. Ja tunnistage nüüd ausalt iseendale, mitmendal korral vaadates saite aru, kuidas litter väravasse läks?

„Hundiks lambanahas“ kehastas venelaste neljanda ründekolmik mees Ivan Telegin. Tõeline Vene hiiglane, kes tuiskab pööraselt mööda jääd ringi ajades vastaseid kabuhirmu, saatis kaks litrit Reto Berra selja taha. Praeguseks hetkeks tundub nii, et Venemaal on kasvanud kodusel MM-il tõeliseks koondiseks, kes võimeline heitlema kõrgeima koha eest.

Pühapäeva, 15. mai mängud:

16:15 Taani – Tšehhimaa
16:15 Saksamaa – USA
20:15 Šveits – Rootsi
20:15 Slovakkia - Soome