Vähe sellest, et Venemaa koondise juurde enne MM-i kutsutud Semjon Varlamov mängis kahes kontrollmängus pehmelt öeldes nõrgalt ja jäi MM-i koondisest välja, suutis teine Avalanche'i hingekirja kuuluv väravavaht Reto Berra sisse lasta tagumiselt siniselt joonelt lendu lastud litri. Ja seda veel arvulises ülekaalus!

Öeldakse, et elus ikka juhtub, aga ... kas ikka peab. Peaasi, et Berra sellest prohmakast vääriliselt üle. MM-il on veel ka kolmas Colorado puurivaht, Calvin Pickard, eks paistab, kas Kanada treenerid teda üldse julgevad mängu panna. See viimane lause sisaldab parajat annust sarkasmi, küll see Pickard oma mänguminutid Venemaal kätte saab.

Lisaks Elvisele elab ka Edgars ning ka Sebastian

Nüüd ka väravavahtide helgemast poolest. Kui Edgars Masalskis lasi tšehhide vastu neljast esimesest viskest kaks sisse, võis mõelda, et ei ole tema päev. Aga oli ja kuidas veel. Edaspidi "võimles" Masalskis nii muljetavaldavalt ja inspireeris väljakumängijaid, kes suutsid 0:2 kaotusseisu 3:2 eduks keerata. Jah, Läti kaotas lõpuks karistusvisetega, aga nad on MM-i alustanud ülivingelt. Lõunanaabrite koondise treeneritel tuleb esmaspäevaks välja nuputada, kes Venemaa vastu panna litreid püüdma Masalskis või Rootsi vastu hiilanud Elvis Merzlikins.

Sebastian on Taani koondise väravavaht, liignimeks Dahm. Tema tegi üldse sellise triki, et norralased eesotsas New York Rangersi "taskuraketi" Mats Zuccarelloga ei saanud talle ühtegi litrit sisse. Aga peale uhati 44 korda.

Las see jääbki selliseks puhtalt väravavahtide kiitmise ja sarjamise postituseks.

Pühapäeva, 8. mai mängud:

12:15 Kasahstan - Venemaa
12:15 Ungari - Kanada
16:15 Norra - Šveits
16:15 Soome - Saksamaa
20:15 Rootsi - Taani
20:15 Prantsusmaa - Slovakkia