Jäähoki- ja uisuliit märkisid 348 allkirjaga pöördumises, et Linnahalli jäähalli müük ja sellele järgnev võimalik lammutamine vähendab tunduvalt jäähoki ja uisutamise võimalusi Tallinnas.

Tallinnas tegeleb jäähokiga pidevalt üle 400 ning iluuisutamisega üle 600 noore.

“Tallinna Linnahall on ainuke jäähall, kus jää rendihinnad on veel jõukohased ka väiksematele klubidele. Kui Linnahalli jäähallis maksab 50 minuti jää rent 1500-1750 krooni, siis Premia jäähallis näiteks kuni 2800 krooni. Linnahalli jäähalli sulgemise korral ei oleks paljudel spordiklubidel oma tegevust majanduslikel põhjustel võimalik enam jätkata. Paljudel väheneksid sportimisvõimalused olulisel määral või kaoksid sootuks,” seisab pöördumises.

Spordiliidud tuletavad meelde, et Linnahalli jäähalli sulgemisel ei jää Tallinnasse ja kogu Eestisse ühtegi jäähalli, kus oleks võimalik läbi viia rahvusvahelistele nõuetele vastavaid võistlusi jäähokis või iluuisutamises.

“Premia ja Jeti jäähallid on mõeldud ainult treeninghallideks, pealegi on viimases talviti pisiharrastajate jaoks karmid, sobimatud tingimused. Saku suurhallis oleks võistluste korraldamine teoreetiliselt võimalik, kuid seal puuduvad jää tootmise ja töötlemise masinad, mille muretsemiseks puuduvad finantsid. Tulenevalt hoone spetsiifikast kujuneks aga sealne jääkasutus treeninguteks veelgi kallimaks kui tänastes hallides,” märkisid jäähoki- ja uisuliit.

Uisuspordiliitude hinnangul on Linnahalli jäähall ainuke spordikompleks, millel on enam-vähem rahuldavad infrastruktuur, parkla, töökorraldus ja asukoht.

Seetõttu paluvad Eesti Jäähoki Liit ja Eesti Uisuliit välistada Tallinna Linnahall müüdavate kinnistute ja objektide nimekirjast. Juhul kui linn otsustab Linnahalli kompleksi siiski müüa, paluvad liidud lisada müügilepingusse tähtajatu nõude, mille kohaselt säilitaks jäähall oma senise funktsiooni spordiobjektina ning spordiürituste teenindajana.

Pöördumisel on 348 allkirja, teiste seas on alla kirjutanud ka Eesti Jäähoki Liidu peasekretär Vladimir Makrov, Eesti Uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura, HK Unistarsi president Pearu Paulus ja THK-88 president Allan Pihlak.

Tallinna linnavalitsus on kaks korda üritanud 150 miljoni kroonise alghinnaga Linnahalli maha müüa, kuid seni on see ebaõnnestunud. Linn kuulutas välja kolmanda enampakkumise, ostupakkumisi saab teha 3. detsembrini.