„Ma rääkisin föderatsiooni presidendiga ja esitasin lahkumisavalduse. Tehniline asetus ei töötanud ja ma võtan selle eest kogu vastutuse. Miski on muutunud pärast minu lepingu pikendamist. Ma ei tea miks. Ma valisin teatud tehnilise plaani ja seetõttu astun ma tagasi – sest see ei töötanud,“ teatas Prandelli mängujärgsel pressikonverentsil FIFA.com-i vahendusel.

Endine AS Roma ja Fiorentina peatreener vahetas pärast 2010. aasta MM-i välja Marcello Lippi. Ta viis Itaalia 2012. aasta EM-i finaali ning teda kiideti, vaatamata 0:4 kaotusele finaalis Hispaaniale.

Itaalia alustas MM-i Brasiilias tugevalt, võites Inglismaad 2:1, kuid kaotas teises mängus ootamatult Costa Ricale. Viimase mängu kaotus Uruguayle tähendas edasistest mängudest kõrvale jäämist.

„Teist kohta Euroopa meistrivõistlustel, kolmandat maailmajagude karikaturniiril ja ennetähtaegset kvalifitseerumist ei tohiks alahinnata. Mäng oli hästi tasakaalus võrdsete numbritega, kuid eemaldamine muutis kõik,“ ütles Prandelli mängu kohta Uruguayga.

Tagasi astub ka Itaalia jalgpalliliidu president Giancarlo Abete, kes teatas, et soovitab Prandellil meelt muuta.