Kuigi Saksamaa alustas kohtumist hästi, suutis Itaalia esimesel poolajal oma võimalused ära kasutada. 20. minutil oli peaga täpne "paha poiss" Balotelli, kes Antonio Cassano imelise söödu väravasse lõi.

Itaalia järgmine olukord sündis 36. minutil, kui Balotelli kaitsjast mööda spurtis ja itaallased korraliku täpse löögiga 2:0 juhtima viis.

Teine poolaeg möödus sakslaste dikteerimisel. Löödi latti ning Gianluigi Buffon pidi pidevalt oma oskusi näitama, kuid väravani jõuti alles üleaja teisel minutil, kui itaalia mängija karitusalas käega mängis. Mezut Özil realiseeris selle, kuid alles jäänud kahe minuti jooksul enam enamat ei suudetud.

EMi finaalis kohtuvad seega Hispaania ja Itaalia. Finaal toimub pühapäeval.

Omavahel täna vastamisi minevad Saksamaa ja Itaalia on omavahel mänginud 30 korda, Itaalia on peale jäänud 14 korda, Saksamaa 7 korda ja viiki on mängitud üheksal korral. Suurturniiril pole sakslased kunagi Itaaliat alistanud. Seevastu senine EM on möödunud paremini sakslastel, kes on tunnistanud vaid võite. Itaalial on neljast mängust normaalajal üks võit ja kolm viiki, millest viimane tuli mängus Inglismaa vastu, kus võitja selgitati alles penaltiseerias.

Sakslaste poolel on vigastusest paranenud poolkaitsja Bastian Schweinsteiger, itaallaste kaitseliini peaks naasema Giorgio Chiellini, kellele oma koha algkoosseisus loovutab ilmselt Leonardo Bonucci. Vigastuste küüsis vaevlevad itaallaste Daniele De Rossi ja Ignazio Abate ning nende osalemine pole veel selge. Christian Maggio peab mängu jätma vahele eelmistes mängudes saadud kollaste kaartide tõttu.