Brasiilia oli terve mängu vältel ründavamaks pooleks, kuid väravaarve avati alles kohtuniku antud lisaminutitel. Esmalt jõudis esimesel üleminutil sihile Philippe Coutinho (vaata ülaltoodud graafikust), kuus minutit hiljem vormistas lõppseisu Neymar. Pealelöögid jäid Brasiilia kasuks koguni 23:4, palli valdamine brasiillastele 69 vs 31%.

Avapoolajal jõudis Brasiilia ka ühe väravani, kuid peakohtunik Björn Kuipers fikseeris Gabriel Jesuse tabamuse järel õiglaselt suluseisu. Teise mängupoole alguses tabas Jesuse pealöök latti.

78. minutil määras kohtunik Neymari kukkumise järel penalti, kuid videkohtunikud otsustasid selle karistuslöögi tühistada, sest brasiillane langes murule liiga kergelt.

Brasiilial on nüüd kahe vooru järel 4 punkti, Costa Rica jätkab punktita ning on edasipääsulootused kaotanud. Täna õhtul kohtuvad selles alagrupis veel Serbia (3 punkti) ja Šveits (1p).

Tänased algkoosseisud:

Mängu eelvaade

Suurfavoriit Brasiilia alustab E-alagrupi teist vooru harjumatus seisus - neil on tabelis vaid üks viigipunkt Šveitsiga mängust, mis annab alles 2.-3. koha jagamise. Costa Rica on hetkel punktita, sest avakohtumises jäädi Serbiale alla 0:1.

Üleeile tabas Brasiilia fänne kurb uudis, kui selgus, et terve kevade jalavigastust ravinud Neymar on taas trauma küüsis ja jättis koondise harjutuskorra vahele. Päev hiljem oli aga ründeäss meeskonna treeningul tagasi ja peatreener Tite kinnitas eile, et Neymar alustab ka Costa-Rica vastu algkoosseisus.

"Ta (Neymar) on kevadest saati vigastusega väljas olnud ning on mänginud vaid 90 minutit. Sellest väljatulekuks ja tippvormi jõudmiseks kulubki kuni viis mängu. Kõik on kontrolli all," sõnas Tite, kes lisas, et Brasiilia läheb teisele mängule vastu täpselt sama ründeliiniga, millega alustati avakohtumist.

Avamängus Šveitsile iluvärava löönud Philippe Coutinho ütles, et nende jaoks on teine kohtumine justkui finaal: "See on ülioluline mäng ja me läheme kolme punkti järele. Peame võtma vastutuse ja pea külmana hoidma."

Brasiiliat ei saa täna aidata Manchester City äärekaitsja Danilo, kes sai treeningul vigastada. Teda asendab Corinthiansi paremkaitsja Fagner.

Costa-Rica kapten Bryan Ruiz usub, et meeskond on valmis brasiillastele Šveitsi kombel hambaid näitama. "Šveits surus neid keskväljal ja just seda tulebki teha, sest kõik teavad, et Brasiilia on parim just keskväljalt rünnakule minekus. Peame palli kiirelt tagasi võitma ja kontrarünnakutega nõelama," rääkis Ruiz.

Brasiilia on Costa-Ricat võitnud viimasest kümnest mängust üheksal korral, ainus kaotus pärineb 1960. aastast.

Costa-Rica on varem MMidel Lõuna-Ameerika meeskonda võitnud vaid korra, kui neli aastat tagasi alistati alagrupiturniiril Uruguay 3:1.

Brasiilia ja Costa-Rica kohtumine algab kell 15.00. Delfi Sport toob mängu käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

Tõenäolised algkoosseisud:

Brasiilia: Alisson; Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo; Casemiro, Paulinho; Willian, Philippe Coutinho, Neymar; Gabriel Jesus.
Costa-Rica: Keylor Navas, Francisco Calvo, Oscar Duarte, Johnny Acosta, Giancarlo González, Cristian Gamboa, Celso Borges, David Guzman, Bryan Ruíz, Johan Venegas, Marco Urena.

OPTIBETI KOEFITSIENDID

Brasiilia võit 1,22
Viik 6,00
Costa-Rica võit 14,00