Eriline tähelepanu koondub ilmselt Itaaliasse ja Inglismaale — Serie A-s mängivad tippklubid omavahel, Wembley staadionil aga selguvad järjestikustel päevadel vanima jalgpallivõistluse ehk FA Karika finalistid.

Martinez läheb töökohta päästma

1871. aastal alguse saanud ja 135. korda toimuvatel Inglismaa karikavõistlustel on võistlustules neli kõrgliiga meeskonda, ehkki liigatabeli esinelikust pole ükski nii kaugele jõudnud. Laupäeval kohtuvad Wembley’l Everton ja Manchester United, meeskonnad, kel põhimõtteliselt vägagi erinevad plaanid.

Evertoni peatreener Roberto Martinez on pärast häbistavat 0:4 derby-kaotust Liverpoolile suure pinge all ning vaid FA karikavõit annaks väikse võimaluse päästa oma töökoht. Seega vajab Martinez ja Everton võitu juba laupäeval. Koefitsient selleks on 3.75. ManU võidukoefitsient on 2.02 ja viigil 3.60. Ennustada saab ka lihtsalt edasipääsejat, sest karikavõistluste poolfinaalis mängitakse võiduni, olgu siis lisaaja või penaltide abil.

Manchesteri suurklubi Inglismaa karikavõistlused liigselt ei huvita, seda on viimaste aastate jooksul korduvalt tõestatud. Tänavu on olukord liigatabelis nii pingeline, et arvatavasti ei suudeta laupäevaks 100-protsendilise keskendatusega läheneda. Vaevalt siiski, et korratakse 2009. aastat, kui just nimelt Evertoni vastu karika poolfinaalis nõrgendatud koosseis välja pandi ja siis penaltiseerias kaotati.

Kaks väikeklubi püüavat suurt kala

Pühapäevases poolfinaalis on intriigi ehk rohkemgi, vastakuti lähevad Crystal Palace ja Watford — kaks tiimi, kes pole Inglismaa karikat veel kunagi võitnud! Küll on sel paaril nii hiljutine kui 2013. aastast pärit kogemus Wembley’lt, sest kolm aastat tagasi kohtusid samad meeskonnad samal staadionil Inglismaa esiliiga play-off finaalis ning lisaajal näpsas 1:0 võidu ja kõrgliigakoha Crystal Palace.

Tänavu kohtuti liigas kahel korral ja mõlemal korral sai külalisklubi üheväravalise võidu. Nüüd siis kolmas ja “otsustav” mäng neutraalsel pinnal. Crystal Palace on Paf-i koefitsientide alusel kerge soosik — 2.45 Watfordi 3.20 vastu. Viigile panustades oleks koefitsient 3.25.

Palace on liigas võitnud vaid ühe kohtumise alates jõuludest, ent karikasarjas lülitati järjest konkurentsist Southampton, Stoke, Tottenham ja viimati Reading. Watfordil pole palju parem seis — meistrivõistlustel pühapäevasest vastasest vaid kaks punkti rohkem — aga karikamängudes on kirjas neli (!) üheväravalist võitu ning alistunud on Newcastle, Nottingham, Leeds ja Arsenal.

Napoli sõidab külla lähimale jälitajale

Itaalias on ehk tabeliseisu vaadates vähem mängus kui võiks, aga neli klubi esiviisikust mängivad siiski teineteise vastu. Serie A paremusjärjestus on hetkel järgmine: Torino Juventus 82, SSC Napoli 73, AS Roma 68, Milano Inter 61, ACF Fiorentina 59 ning kuuendana AC Milan 53 punktiga.

Punktivahed on päris suured, ent samas siiski veel lootustandvad, et järelejäänud nelja vooruga põnevust võiks tekkida. Pühapäeval mängivad Firenzes omavahel kohalik Fiorentina ja Juventus, kes kui viimati 16. voorus kohtusid, asetsesid tabelis veidi teisiti. Nimelt oli Fiorentina siis teine ja Juve viie punkti kaugusel viies — tänaseks eristab klubisid 23 punkti! Koefitsiendid pühapäevaks: Juve võit 2.10, koduvõit 3.60 ja viik 3.35.

Roomas lähevad esmaspäeva õhtul vastamisi kohalik AS Roma ja SSC Napoli. Võõrustajate võidu puhul väheneks kahe tiimi punktivahe vaid kahele silmale. Sel nädalal Serie A-s juba üks voor peeti ning Napoli purustas Dries Mertensi kübaratriki ja Manolo Gabbiadini kahe värava abil kodus Bologna 6:0.

Samas tuli Roma kaks korda välja kaotusseisust ja alistas samuti kodus Torino FC 3:2. Viimase kümne minuti ja kahe väravaga tõi roomalastele võidu legendaarne Francesco Totti. Esmaspäevaseks mänguks on võõrustajate võidukoefitsient 2.50, Napolil 2.90 ja viigil 3.30.