Enamus põnevusest koondub sel nädalavahetusel pühapäevale, sest Hispaanias peetakse kahes viimases voorus kõik mängud samal päeval ja sama algusajaga. Barcelona jätkab tabeliliidrina 85 punktiga, sama palju on kirjas Madridi Atleticol ning punkt vähem Madridi Realil. Mai lõpus Euroopa parima meeskonna selgitavad pealinna klubid peavad lootma endi edule viimastes voorudes, aga ka Barcelona komistamisele.

Kas tabeli viimane võib Meistrite liiga finalisti üllatada?

Pühapäeval võtavad Real ja Barca kodus vastu tabeli keskmikud, Atletico sõidab aga Valenciasse külla liigast juba välja kukkunud Levantele. Esikolmiku võidukoefitsiendid sellistes mängudes on muidugi väga väikesed, isegi kombinatsioon kolme suurklubi võitudest annab Paf-is lõppkoefitsiendiks 1.47.

Levante — Atletico mängu puhul tuleb aga kodumeeskonna viimasest tabelikohast hoolimata üht vägagi põnevat tõsiasja silmas pidada. Nimelt pole viimased viis hooaega La Ligas püsinud Levante kodus Atleticole veel kordagi kaotanud — tulemusteks kolm koduvõitu ja kaks viiki! Nii et Levante võidukoefitsient 16.00 või viik 6.50 võivad päris ahvatlevad tunduda.

Real võtab kodus vastu Valencia, kes eelmisel nädalal minetas viimasedki eurolootused. Siingi on huvitav ajalugu, seda just kahe tiimi viigilembuse koha pealt. Viimasest kümnest omavahelisest mängust on koguni kuus lõppenud viigiga, sealhulgas neli viimast Madridis peetut! Reali võidukoefitsient pühapäevaks on 1.18, Valencial 13.00, ent viigil 8.00.

Barcelonas toimub pühapäeval kohalik linnaderbi, kus Espanyolil on viimati õnnestunud võita 2009. aastal. Järgnevad 15 mängu andsid 12 võitu Barcale ja 3 viiki. Jaanuaris peetud Hispaania karikamängud võitis linna esindusklubi 2:0 ja 4:1. Koefitsiendid peegeldavad ajalugu — võidud vastavalt 1.04 ja 41.00 ning viik 15.00.

Pühapäeval City — Arsenal!

Inglismaal krooniti esmaspäeval üllatusmeistriks Leicester City, aga võitlus värske tiitlivõitja selja taga on ülimalt põnev. Tottenhamil on 70, Arsenalil 67, Manchester Cityl 64, Manchester Unitedil 60 ja West Hamil 59 punkti. Kahel viimasel on lisaks omavaheline mäng varuks. Järgneva kahe nädalaga võib paljugi muutuda, eriti tähtsad on just saabuva nädalavahetuse kohtumised.

Pühapäeval lähevad Etihadi staadionil tõelises “kuue punkti mängus” vastamisi City ja Arsenal. Et Manchesteri meeskonnal on londonlastest parem väravate vahe, siis viiks võit City võrdsete punktide juures Arsenalist tabelis mööda. Koefitsiendid näitavad kodumeeskonna kerget soosikustaatust — City võit 2.45, Arsenali oma 2.80 ja viik 3.50.

City pole Arsenalist juba viies järjestikuses kohtumises jagu saanud, mullu kaotati kodus 0:2, samas kui tunamullu saadi 6:3 võit. Aprillis koduliigas võimsas hoos olnud City kaotas mai esimesel päeval mannetu esituse järel Southamptonile 2:4 ja kuidas kolmapäevane UEFA Meistrite Liigast väljalangemine meeskonnale mõjub, saab olema huvitav näha. City kaotas järjekordse vigastuse tõttu kapten Vincent Kompany ja David Silvagi osalemine pole kindel. Arsenal aga võib viiekuulise pausi järel tagasi oodata Santi Cazorlat.

Kerge jalutuskäik Unitedit ei oota

Teist kohta hoidev Tottenham võõrustab pühapäeval Southamptonit, kel endiselt õrn lootus viiendaks tõusta. Koduvõidu koefitsient on 1.98, külaliste oma 3.75 ja viigil 3.60. Statistika Southamptonile midagi head ei luba — pärast 2012. aastal kõrgliigasse naasmist on seitsme mänguga Spursi vastu saadud vaid üks punkt.

Manchester United sõidab laupäeval külla Norwich Cityle, kes kindlasti ei tee kohtumisest kerget jalutuskäiku, sest väljalangemise vastu võitlevad tiimid suudavad tihti viimastes voorudes kelle iganes vastu üllatustulemusi välja võluda. ManU võidukoefitsient on 1.83, võõrustajatel 4.50 ja viigil 3.60. Detsembris Old Traffordil Norwich juba 2:1 võiduga üllatas.

West Hamil on esikuuikust ehk eeldatavalt lihtsaim vastane. Kodus kohtutakse 13. kohal paikneva Swansea Cityga, kes esikümnesse enam tõusta ei saa ja välja ka ei lange. Viimasest kuuest omavahelisest mängust pole Swansea ühtegi võitnud ja kõik kolm Londonis peetud kohtumist lõppesid West Hami võiduga. Koefitsiendid laupäevaks — West Ham 1.39, Swansea 8.00 ja viik 4.75.