Derbi osapooled Arsenal ja Tottenham on kümne vooru järel selgelt tiitlikonkurentsis. Arsenal jagab Manchester City ja Liverpooliga liidrikohta ning kolme punkti kaugusele jääv Tottenham on viiendal kohal.

Möödunud hooajal viimases voorus Tottenhamist möödunud ja suurüllataja Leicesteri järel meistrivõistlustel teise koha saanud Arsenal on sel hooajal vaikselt hoogu kogunud. Esimesest kahest voorust vaid ühe punkti teeninud Arsenal on viimasest kaheksast liigamängust võitnud seitse ja viigistanud ühe.

Edukalt esinetakse ka Meistrite liigas, kus teisipäeval teeniti Bulgaarias raske 3:2 võit Ludogoretsi üle, mis viis Londoni suurklubi Euroopa olulisimas klubisarjas 16 parema sekka.

Tottenham on sel hooajal Inglise kõrgliigas ainus meeskond, kelle kaotustereal ilutseb "null". Samas pole viimases kolmes mängus Tottenham võidulisa teeninud ning Meistrite liigas saadi kesknädalal kodukaotus Leverkuseni Bayerilt, mis lükkas meeskonna kaks vooru enne alagrupiturniiri lõppu edasipääsejate seast välja.

Tottenham Arsenali vastu hoos

Viimasest neljast Põhja-Londoni derbist kolm on lõppenud viigiga. Võitjana väljus vastasseisust viimati Tottenham, kes sai 2015. aasta veebruaris 2:1 koduvõidu. Ühtlasi on Spurs jõudnud rekordi lävele, sest varem on neil kolm korda õnnestunud viiel järjestikuses matšis Arsenali vastu kaotust vältida. Ajalooliselt juhib derbit siiski Arsenal 78 võiduga. Tottenham on võitnud 55 kohtumist ja 50 mängu on lõppenud viigiga.

Paf-i kihlveoportaalis on kohtumise veenev favoriit Arsenal, kelle võidukoefitsient on 1.96. Viigi koefitsient on 3.61 ja Tottenhami võit toob panustajale raha tagasi 4.20-kordselt. Kuna Spurs on Premier League'is tänavu veel alistamata, siis on hea panus ka topeltšanss, mis sisaldab Tottenhami võitu või viiki. Selline variant on tasustatud koefitsiendiga 1.91.

Võimalike väravalööjate osas pöörduvad pilgud Arsenali ründaja Theo Walcotti suunas, kes on sel hooajal kõmmutanud juba viis liigakolli. Seejuures on Walcott Tottenhami vastu tavaliselt edukalt esinenud. Kokku on ta derbimängudes neli korda jala valgeks saanud. Pühapäeval kell 14 algavas kohtumises tooks Walcotti värav ennustajale ühe euro vastu 2,7 eurot.

Watford loodab Liverpooli ohjeldada

Eestlastest Premier League'i fännide jaoks on pühapäev pidupäev, sest pärast Arsenali ja Tottenhami kohtumist saab pool tunnikest hinge tõmmata ning kell 16.15 algab Anfieldil Ragnar Klavani tööandja Liverpooli mäng Watfordi vastu.

Liigatabelis liidrite hulka kuuluvad Liverpoolil ei tule sugugi lihtne pärastlõuna, sest viimasest neljast kohtumisest kaheksa punkti teeninud Watford on tabelis Manchester Unitedi ees seitsmendal positsioonil.

Omavaheliste kohtumiste ajalugu Watfordile küll head ei ennusta. Viimasest üheksast kohtumisest kaheksa on Liverpooli vastu kaotatud. Samas on Watford kaitses leidnud hiilgava hoo ning viimases kolmes liigavoorus oma värava puutumatuna hoidnud. Liverpool on aga punkte noppinud just hiilgava rünnaku toel, mida elimineerides on võimalikud üllatavad tagajärjed.

Just Watfordi kindel kaitse annab ennustajatele magusa šansi panustada topeltvõimalusele "Watfordi võit või viik", mille koefitsient on Paf-i portaalis koguni 3.95. Kui eeldada, et Liverpooli rünnakujõud ei rauge, siis ennustus, mille kohaselt kodumeeskond juhib juba poolajavileks ning võtab lõpuks võidu, toob ühe euro eest tagasi 1,72 eurot.

Kui Paf-i portaalist kaugemale kaeda, siis eestlastest vutifännid võivad omavahel kihlvedusid sõlmida, et kas Ragnar Klavan pääseb platsile. Senisest kümnest liigamängust on viljandlane platsil käinud vaid neljas ning eksperdid paraku ei ennusta, et pühapäeval võiks sel hooajal teenitud 271 mänguminutile lisa tulla.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse leiad siit.