„Äärmiselt kahetsusväärne on see, et viimase kümnendi suurimad teetööd on planeeritud just Eesti suurima rattavõistluse ajaks. Hetkel on olukord päris pingeline, kuna võistlusraja paljudes kohtades on veel teetööd käimas. Lisaks see ala, mis jääb võistlusraja kõrvale, ei ole just kõige ilusam kuvand, mida külalistele Tartu kohta näidata,“ avaldas Kelk intervjuus Vikerraadiole pahameelt.

„Teekatte osas jääb ikka väga palju vajaka. Kevadel oli jutt, et saame võistlusteks Tähe ja Turu tänava korda. Nüüd on Tähe tänava asfalteerimine üldse plaanist maha võetud ja Turu tänavaga on selline koomiline lugu, et töödega alustatakse vahetult pärast võistlusi,“ rääkis Kelk.

Lisaks on pingeliseks läinud just nende logistiliste küsimustega, mille pärast korraldajad ei peaks vastutama. „Peame ka tegelema ajutiste liikluskorraldustega, ümbersuunamistega jne. Püüame koostöös linnaametnikega nendele probleemidele lahendusi leida. Paraku oleme sunnitud oma õlgadele võtma ülesandeid, milles me ei ole just kõige pädevamad. Loodetavasti saame ikka hakkama,“ avaldas Kelk lootust.

Homme algavast ratturite maanteesõidu EMist vahendab otsepilti Delfi TV.