Kes suutis noore jalgpalluri viia tagasi õigele teele? Vastus on ei keegi muu kui Arsenali pikaaegne juhendaja, prantslane Arsene Wenger.

Kuulus treener on tuntud fakti poolest, et ta ei lase enda mängijatel riskida vigastustega ja eelistab neid hoida pigem klubi juures kui lasta koondise eest mängida. Wilshere'i puhul tegi ta erandi. "Kui ma läksin maikuus, enne MM-i algust, Wengeri juurde, ütles ta mulle, et ma pole valmis Brasiiliasse minema, ehkki ma ise arvasin vastupidi. Wenger väitis, et ma pean tegema oluliselt rohkem enda kallal tööd ja treenima üksi intensiivsemalt. Mu füüsiline vorm oli tema jaoks kesine. Niisiis järgisin ta nõu ja nüüdseks on see tõstnud mu enesekindlust tohutult," väitis Wilshere Inglise lehtedele.

22-aastane mängija on saanud koondise ametlikes kohtumistes platsile ainult 42-ks minutiks alates märtsikuust, kui Inglismaa koondis kohtus Taaniga. Siis murdis Wilshere jala. Klubi eest sai Wilshere mängida pärst vigastust alles hooaja viimastes kohtumises Norwich City ja Hull City vastu. Sedagi vahetusest.

Karjääri jooksul korduvalt vigastustega kimpus olnud andekas jalgpallur kartis, et ebaõnn jätab ta ka seekord koondisest eemale, kuid viimase paari nädalaga on mees suutnud viia end suurepärasesse vormi ja on valmis aitama Inglismaad kogu jõuga.

"Roy ja Gary Neville helistasid mulle pidevalt kui ma vigastatud olin, see aitas. Lisaks aitas Wenger mind eratreeningutega, ta päästis mu MM-i", sõnas Wilshere.

Arsenali jalgpallur kannab Brasiilias särki number 7, mis kuulus ta kunagisele iidolile, David Beckhamile.