See ajaperiood oli raamatu koostajate Juhan Maidlo ja Eugen Piisangu sõnul Kalevi jaoks väga vastuoluline, kuid spordiselts suutis sõjajärgsest raskest ajast välja tulla.

“Huvitavat materjali sõjajärgse perioodi kohta leidsime väga palju, kuid osa materjali kaante vahele siiski ei jõudnud,” tunnistas Maidlo. “Püüdsime teha valiku ning vähemolulise kõrvale jätta, sest muidu läinuks raamat liiga paksuks.”

Maidlo märkis, et raamat on koostatud selliselt, et pakub lisaks 15 000-le Kalevi liikmele ka teistele spordisõpradele suurt huvi. “Soovitan mõlemat raamatut soojalt noortele, kuna siit saab hea ülevaate Eesti vanima spordiorganisatsiooni tegevusest,” lisas ta. “Noori silmas pidades kirjutasime päris palju sellestki, mis veteranide jaoks hästi teada, kuid noortele pakuks palju huvi.”

Täna ilmunud üllitis on ligi 400-leheküljeline ja sisaldab enam kui 300 arhiivifotot. Mais jõudis müügile raamatusarja esimene osa, mis kajastas spordiseltsi Kalev tegevust aastatel 1901-1944.

Spordiselts Kalev on Eesti vanim ja suurim spordiorganisatsioon, ühendades nii olümpiavõitjaid kui tulevikusportlasi. Kalevi sportlased on läbi aegade võitnud olümpiamängudelt, EM ja MM võistlustelt ligi 400 medalit. Sydney olümpiamängudel pälvisid kalevlasetest medalid Indrek Pertelson ja Aleksei Budõlin judos

Läbi aasta kestva Kalevi 100. sünnipäeva ürituste kava tipp on 25. juunist 1. juulini peetavad Kalev 100 mängud rohkem kui 30 spordialal. Juubeliaasta algas jaanuaris Paul Kerese mälestusturniiriga males, mille võitis Hollandi suurmeister Jan Timman, aasta lõpeb Kalev open ujumisvõistlustega detsembri alguses Tallinnas.