MM-valiksarja avamängus viigistas Iirimaa võõrsil veel ühe EM-finaalturniiri poolfinalisti Hollandiga 2:2, kuigi juhtis veel kakskümmend minutit enne lõppu kahe väravaga.

Kaks viiki võõrsil alagrupi eeldatavate tugevamatega on tõstnud homme Lansdowne Roadil Eestit võõrustava Iirimaagi suursoosikutega võrdseks edasipääsule lootjaks.

Samas hoiatavad skeptilisemad vaatlejad, et liigseks enesekindluseks pole iirlastel esialgu põhjust. Märgitakse, et kahes esimeses 2002. aasta MMi valikkohtumises mängiti kaitsetaktikast lähtuvalt ja pole sugugi kindel, et ka rünnak sama hästi toimib. Veel meenutatakse, et tihtipeale on punkte loovutatud just eeldatavalt nõrgemale vastasele.

Koondise kapten, keskväljamootor ja hing, Manchester Unitedi kapten Roy Keane on Iiri meeskonna ainuke rahvusvaheline täht. Tema puhul hinnatakse tohutut töövõimet, aga ka ülivõimsaid kauglööke.

Rohkem supertähti meeskonnas pole. Usutakse, et ka suvel Coventry Cityst Milano Interisse suundunud noor ründaja Robbie Keane võib peagi õitsele puhkeda, kuid Iiri press on tema suhtes viimastes koondisemängudes üsna kriitiliselt meelestatud olnud.

Ülejäänud Iiri koondislased on keskmisel tasemel Inglise liiga mängijad, kes korvavad oma mõningase tehnilise krobelisuse tohutu tahtmise ja võitlusvalmidusega. Eraldi väärib tähelepanu veel 21-aastane Evertoni kaitsja Richard Dunne, keda paljud pidasid Portugali-mängu parimaks.