Maric kinnitas uudist Horvaatia meediale. "Sain teate 8. augustil, et minu dopinguproov oli positiivne. Rohkem dokumente ma ei ole kätte saanud ja seega ei oska täpsustavaid kommentaare anda, milles probleem võiks olla," ütles 30-aastane Maric Sportexpresseni vahendusel. Kettaheitja väitel pole ta dopingut tarvitanud ja kuskil peab olema mingi viga.

Horvaat on tänavu saanud soodsa tuulega võistlustel kirja koguni 67.92, millega ta hoiab Euroopa edetabelis tänavusel hooajal kolmandat kohta. Vaid sakslane Robert Harting ja poolakas Piotr Malachowski on enam heitnud.

Kanteri endine treener Vesteinn Hafsteinsson avaldas kahjumeelt Rootsi meedias, et üks kõva kettaheitja on jälle väljas, kuid tõi esile Marici kummalise hooaja. "Ta ei suuda tavaliselt võistlustel üldse kaugele heita. Ja siis paugutab järsku 67 meetrit täis," ütles Hafsteinsson Marici kohta Rootsi meediale.

Tõsi, vaadates horvaadi arengut, on ta enda parimad tulemused teinud alati Chula Vista võistlustel (kus Kanter heitis mõned aastad tagasi soodsa tuule abil üle 71 meetri). Euroopas toimunud kergejõustikuüritustel on Maric jäänud alatasa konkurentide varju 61-64 meetriste heidetega.