Nimelt hoiavad jalgpallistatistikud järge omapärasel liikuval maailmameistritiitlil, mis sai alguse kõigi aegade kõige esimesest rahvusvahelisest kohtumisest Inglismaa ja Šotimaa vahel. Esimene mäng lõppes neil küll viigiliselt, aga teise Inglismaa võitis ning sellest ajast peale on liikuv tiitel käinud käest kätte - järgmine meeskond, kes inglased alistas, sai tiitli enda kätte ja nii edasi. Ühesõnaga: sarnaselt poksile tuleb "tiitlivöö" enda kätte saamiseks senine meister alistada.

Eelmise MM-i ajal haaras "vöö" enda kätte Saksamaa, kes kaotas selle kohe järgmises sõprusmängus Argentinale. Sellest ajast saati püsis tiitel Lõuna-Ameerikas, kus see mitu korda omanikku vahetas. Enne tänavust MM-finaalturniiri oli nimetatud tiitel Peruu käes, kes sai selle tänu MM-valikmängus saadud võidule Boliivia üle.

Peruulased said aga kohe esimeses finaalturniiri mängus kaotuse Taanilt, kes omakorda kaotas kaheksandikfinaalis Horvaatiale. Kuna horvaadid pole pärast seda veel kaotanud, ongi tiitel hetkel nende käes.

Üks on igatahes selge: kes pühapäeval ametliku MM-tiitli võidab, saab enda kätte ka mitteametliku tiitli.