Robben külvas mängu jooksul Mehhiko karistusalas oma kiirete sööstudega korduvalt kaost ja nõudis mitmel korral penaltit, kuni üleajaminutitel Rafael Marquezi vastu kukkudes teenis 11 meetri karistuslöögi, mille Klaas-Jan Huntelaar 2:1 võiduskooriks realiseeris.

"Pean vabandama," vahendas Goal.com hollandlase sõnu kodumaa meediale. "Lõpuolukord oli tõesti penalti, aga see teine hetk esimesel poolajal oli "sukeldumine". Ma ei peaks nõnda tegema."

Telekordused näitasid pigem vastupidist - et avapoolaja lõpus, kui penaltit ei antud, lõi Marquez talle tugevamini vastu jalga kui mängu lõpus.

Robben selgitas ka, miks usaldas penalti löömise Huntelaarile. "Tavaliselt tunnen end penaltilöömisel mugavalt, aga seekord olin ma ise see, kes maha niideti. Mulle tundus parem, et Huntelaar lööb. See oli tema hetk, ta oli selle ära teeninud. Peaaegu nutan emotsioonidest. Tunne on tohutult tugev, tahame võita, koos võidelda. Meie noored mängumehed... Olen väga uhke!"

Klubijalgpalli Müncheni Bayernis mängiv Robben on sel hooajal 14 Meistrite Liiga ja MMi kohtumises teeninud koguni viis penaltit.