Eesti Jäähokiföderatsiooni kutsel uue halli avamisel osalenud Kurri tegi halli avamisel sümboolse litri sisseviske, lisaks said põhiosas noored hokihuvilised lasta end maailmakuulsa tähega koos pildistada.

Praegu aktiivsest profispordist loobunud Kurri jagas ka kõigile huvilistele autogramme.

Peale Kurri soovis halli loojatele Tallinna linna nimel õnne linnavolikogu esimees Rein Voog ning Eesti invaspordiliidu nimel lausus avamisel tervitussõnad riigikogu aseesimees Siiri Oviir.

Endises Dvigateli raketitehases asuvas hallis on kolm väljakut ning see on ehitatud eelkõige treeningute korraldamiseks ja harrastajatest uisutajatele vaba aja veetmiseks.

Hall valmis Eesti hokiföderatsiooni ja Eesti iluuisuföderatsiooni heakskiidul AS-i HK Hall eestvõttel riikliku finantseerimiseta. Projekti kogumaksumus ületab 20 miljonit krooni.

Hokiföderatsiooni juhatuse liikme ja AS-i HK Hall juhatuse esimehe Leo Jakobsoni sõnul on halli omanikud esmaseks eesmärgiks seadnud hoki ja teiste jääalade populariseerimise laste ja noorte seas.

Kõik soovijad pääsevad uue halli väljakutele õhtuti uisutama alates novembrist.

Jäähalli avamisel osalenud Jari Kurri on sündinud Helsingis, oma pikaaegse NHL-i karjääri jooksul kogus praegu 40-aastane Kurri enda nimele peaaegu kõik eurooplaste rekordid maailma hinnatuimas hokiliigas.

Alates 1980. aastast, mil Kurri NHL-iga liitus, on ta mänginud viies klubis, milleks on Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, New York Rangers, Anaheim Mighty Ducks ja Colorado Avalanche.

Neist esimeses, Edmonton Oilersis, mängis ta esimesed kümme aastat koos tänaseks samuti tippspordist loobunud legendaarse ründaja Wayne Gretzkyga. Oilersiga võitis ta ka kõik oma Stanley karikad aastatel 1984, 1985, 1987, 1988 ja 1990.