Hall valmib Eesti Jäähokiföderatsiooni ja Eesti Iluuisuföderatsiooni heakskiidul AS HK Hall eestvõttel riikliku finantseerimiseta. Projekti kogumaksumus ületab 20 miljonit krooni.

Jäähokiföderatsiooni juhatuse liikme ja AS HK Hall juhatuse esimehe Leo Jakobsoni sõnul on halli omanikud esmaseks eesmärgiks seadnud hoki ja teiste jääalade populariseerimise laste ja noorte seas.

Jäähall alustab tihedat koostööd lasteaedade ja koolidega, võimaldamaks neil korraldada soodustingimustel kehalise kasvatuse tunde, lausus Jakobson.

10.000 ruutmeerise pindalaga hall mahutab kaks täismõõdus hokiväljakut mõõtmetega 60x30 ja 59x29 meetrit ning harjutusplatsi uisutajatele mõõtmetega 24x48 meetrit.

Lisaks tulevad hoonesse riietus- ja kuivatusruumid, kohvik ning edaspidi ka sporditarvete pood ja ruumid erinevatele spordiklubidele. Lasnanäel Suur-Sõjamäe 14b asuva jäähalli näol on tegemist suurima vahetaladeta ruumiga Eestis.

Helsingis sündinud Jari Kurri (40) jõudis pikaaegse NHL-i karjääri jooksul koguda enda nimele peaaegu kõik eurooplaste rekordid hinnatumas hokiliigas.

Alates 1980. aastast, mil Kurri NHL-iga liitus, on ta mänginud viies klubis: Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, New York Rangers, Anaheim Mighty Ducks ja Colorado Avalanche.

Neist esimeses, Edmonton Oilersis, mängis ta oma esimesed kümme aastat koos legendaarse ründaja Wayne Gretzkyga. Oilersiga võitis ta ka kõik oma Stanley karikad aastatel 1984, 1985, 1987, 1988 ja 1990.

Stanley karika finaalis on Kurri mänginud ka 1983. ja 1993. aastal. Tänaseks on legendaarne hokimängija tippspordist loobunud.