Leetu sõidab Eesti klubide koondis, seal kohtutakse reedel Läti klubiga Ogre (15.45), laupäeval Leedu klubide koondise (19.00) ja pühapäeval Poola klubiga Gdansk (12.00).


Eesti koondise peatreeneri Juri Tsepilovi sõnul jäävad Leedu-reisist kõrvale mõned koondise parimad mängijad, kes ei saa Eestist lahkuda töökohustuste tõttu või perekondlikel põhjustel.

“Samas on noorematel mängijatel end võimalus näidata ja koondises kanda kinnitada,” sõnas Tsepilov.

Brianconi OM-i eelvalikturniiril on Eesti vastasteks Bulgaaria, Rumeenia ja Prantsusmaa. “Kindel favoriit on Prantsusmaa, Rumeeniast oleme seni jagu saanud ja Bulgaaria peaks selles seltskonnas olema kõige nõrgem,” kinnitas Tsepilov.

Eelvalikturniirilt pääseb järgmise aasta veebruaris toimuvale lõplikule valikturniirile vaid alagrupi võitja. “Edasipääsu on meil üsna raske loota, sest prantslased on piisavalt tugevad, kuid valmistume üheks mänguks korraga.”

Eesti kohtub Brianconis kõigepealt Bulgaariaga, siis Rumeeniaga ja viimase päeva viimases mängus Prantsusmaaga.

“Rumeenias on korralik profesionaalne liiga, kus mängijad teevad paar korda päeva trenni, lisaks on koondise peatreener Sveitsi klubi Davosi juures töötav rumeenia päritolu spetsialist,” ütles Tsepilov.

Koondisse tulevad pea kõik paremad mängijad, viimaseks mänguks Prantsusmaaga liituvad ka selle riigi 3. divisjoni klubis Epinal mängivad Mihhail Kozlov ja Maksim Ivanov. Taani eliitseerias mängivate Toivo Suursoo ja Lauri Lahesalu osalemine OM-eelvalikturniiril selgub järgmisel nädalal.

Eesti koondise koosseis OM-eelvalikturniiriks selgub lõplikult teisipäeval, 9. novembril.