Kanada, eesotsas välkkiire „looma“ Connor McDavidiga jäi poolfinaalis alla viimasena edasi pääsenud Šveitsile ... Aga teisest küljest – kanadalaste mäng sel MM-il polnudki pidevalt nii veenev, et finaalikoht nö. enesestmõistetavalt tuleb. Punnitamist oli palju ja need väravavahid ... Ega poolfinaalis mänginud Darcy Kuemperile polegi midagi suurt ette heita, vast esimese oleks võinud kinni panna. See oli üks nendest mängudest, kus litter lihtsalt ei läinud sisse, ikka tuleb ette. Eriti kolmandal kolmandikul surus Kanada meeletult ja pressing oli hirmuäratav momente oli, ühe said sisse, aga rohkem mitte.

Šveits oli sitke ja võitles elu eest, mis neil muud üle jäid. Kaitse pidas ja kõige viimases reas seisis mehiselt ja imeliselt Leonardo Genoni. Patrick Fischer on suutnud play off’is leida meestest üles selle „miski“, mis toob edu ja kuulsust ning nüüd ollaksegi finaalis. Braavo!

Täpsuse huvides peab mainima, et hüüdnimi McJesus (loe: McDavid) tuli kuskilt Põhja-Ameerika meediast, lähitulevikus sobib see talle suurepäraselt. Ja küll tal neid kuldasid ja karikaid ikka üksjagu koguneb.

Ikka peab ennast kiitma ja eks ma öelnud kohe, et favoriidiks on Rootsi. See, mida nad tegid poolfinaalis USA-ga ... Puhas ippon! Okei, väravavaht Anders Nilsson tegi supermängu, aga rünnakuvõimsus on rootslastel absoluutne maailmatase. Vähem või rohkem aitasid sellele kaasa ka USA kehv kaitse ja puurivaht Keith Kinkaidi mitte kõige parem mäng.

Šveits on seni vaid korra – 2013. aastal mänginud MM-i finaalis ja toona kaotati Stockholmis ... Rootsile. Kui rootslased läinud öösel ennast juba maailmameistriteks ei mõelnud, siis saavad nad teise kulla jutti. Kuid oleks kordi huvitavam, kui šveitslased suudaksid pühapäeva õhtu seal Taanimaa pealinnas teha enda jaoks meeliülendavaks sündmuseks.

Pronksimäng vanade tuttavate vahel on selline konksuga. Alati on etem turniirilt ära minna võiduga ... Sest neljas koht on ju jama! Seega – tuleb korralik andmine.

Vene koondise megasuur hotelliarve

Üks põhjus, miks Venemaa koondise tee lõppes veerandfinaalis, võib olla nende hiigelsuures hotelliarves. Nimelt olla venelased hotellis teinud koondise ja abipersonali peale 2,5 miljoni Taani krooni suure arve, mis teeb umbes 355 000 eurot. Ega rikkus ei anna häbeneda. Eriti hoogne olevat olnud pidu neljapäeva öösel, kui telliti kandikutega kalamarja ja alkoholi pealt ka tagasi ei hoitud. Ka varasematel päevadel priisati päris luksuslikult. Kuuldavasti sai arve kenasti ka makstud ... Na zdarovje!