HI-viirusest on Eesti maakondadest ametlikult puutumata veel vaid Võrumaa ja Läänemaa.

Tervisekaitseinspektsiooni andmetel diagnoositi HI-viirus oktoobris Eestis ametlikult 86 inimesel. Enamik uutest viirusekandjatest on pärit Tallinnast või Ida-Virumaalt. 13 juhul diagnoositi HIV kinnipeetutel.

5. novembri seisuga elab Eestis 2659 HI-viiruse kandjat, sel aastal on neist registreeritud 772.

Oktoober on uute HI-viiruse kandjate arvu suuruse poolest selle aasta kolmandal kohal. Rohkem on viirusekandjaid registreeritud vaid jaanuaris, kui HIV diagnoositi 109, ja mais, kui HIV diagnoositi 99 inimesel.

Kõige vähem uusi viirusekandjaid registreeriti septembris, kui senistele lisandus 50 uut nakkusekandjat. Kõigil teistel kuudel registreeriti HI-viirus 60-70 inimesel.

Kõige enam on viirusekandjaid endiselt 15-24-aastaste meesterahvaste hulgas.

Regionaalselt on sel aastal registreeritud viirusekandjate arvuga esikohal Tallinn (314). Järgnevad Kohtla-Järve (234) ja Narva (189). Harjumaal on 20, Tartumaal viis, Raplamaal ja Lääne-Virumaal kolm ning Järva-, Jõgeva-, Hiiu- ja Põlvamaal üks nakkusekandja.

Tänavu diagnoositud HI-viiruse kandjatest on 199 kinnipeetavad.

Tervisekaitseinspektsiooni andmetel elab Eestis 11 aidsihaiget, kellest üks registreeriti viimase kuu jooksul. Neljast sel aastal diagnoositud aidsihaigest elavad kaks Tallinnas, üks Harjumaal ja üks Ida-Virumaal.