16-aastane Hissamutdinova ujus pühapäeval 100 meetri rinnuliujumises välja aja 1.11,56. Olümpianorm on 0,14 sekundit kehvem. Võistlus toimus Landskrona avatud basseinis, teatas Rene Kundla Põhjarannikust DELFIle.

"Vesi oli harjumatult soolane, kuid kuna ma sain juba reedel veega tutvuda siis harjusin ära. Samas räägiti, et see on kiire vesi heade aegade väljaujumiseks. Ujumine möödus hästi, kuid mitte hiilgavalt. Tunnen, et jäi veel varusid," sõnas neiu, kelles sõnul valdab teda suur kergendustunne, et pikka aega sihikul olnud olümpianorm lõpuks alistus.

"Konkurents oli normaalne, ei saa öelda, et ma teistest kõvasti parem olin, sest ka lähemad konkurendid näitasid häid aegu," sõnas eelvõistlusel 25 startinud võistleja seas parimat tulemust näidanud Hissamutdinova. Paremuselt teine aeg oli 1.11,73. Võistluste reglemendi järgi aga külalisvõistlejaid finaali ei lasta.

Hissamutdinova tulemus on ühtlasi uus Eesti naiste ja neidude rekord. Eelmine kuulus tema nimele numbritega 1.11,78. See oli välja ujutud juuli alguses Helsingis toimunud Euroopa meistrivõistlustel, kus neiu pälvis 14. koha.

Hissamutdinova startis Rootsi meistrivõistlustel ka 50 meetri ujumises. Sellel distantsil sai ta laupäeval ajaks 33,37, mis on üks sajandik kehvem kui tema nimel olev Eesti rekord.

Eesti ujujatest on enne Hissamutdinovat olümpianormi täitnud Indrek Sei, Raiko Pachel, Jana Kolukanova ning Hissamutdinova treeningkaaslane Elina Partõka.