Päevad on väga pikad - trennid hakkavad varakult (vahel kell 6 hommikul) ja võistlus lõppeb hilja. ISU büroo (mis seekord asus mobiilses konteineris ning mis oli nii väike, et kõik 4 residenti võisid omavahel pabereid jagada ilma laua tagant tõusmata) hiline vahetus saabub jäähalli kell 7:30. Varasem… see natuke oleneb mis kell trennid hakkavad aga reeglina tähendab see kella neljast äratust.

Kuidagi on see võistluste ajal täiesti ok. See on teistsugune tunne kui nö tavatööd tehes. See on kombinatsioon ärevusest, põnevusest ja reaalsest vajadusest lahendada probleeme ning sellises seisundis olles on vahel kell 4 lihtsam ärgata kui kell 6, samuti ununeb sellises seisundis väsimus, nälg ja janu. Vahel märkad, et pole viimase 7 tunni jooksul istunud, joonud ega söönud. Siis istud korra maha kallad endale pool liitrit vett sisse, võtad laualt mõned küpsised ja jälle jooksed edasi sest alati on midagi teha – kontrollida kas personal on kohal, kas kõik käib ajakava järgi ja valmistuda tulevasteks üritusteks, mida võistluspäevade ajal on päris palju. Lisaks võistlustele viiakse EM-i ajal läbi 16 loosimist, 12 medalitseremooniat, vähemalt 9 pressikonverentsi, 8 tehnilise paneeli koosolekut, 13 kohtunike koosolekut, gala etendus, bankett ja kohtunike õhtusöök, lisaks veel koosolekud organiseerijatega, TV briifingud ja fotograafode briifingud. Ja kõike seda saadab paralleelselt paberimajandus.

Budapesti puhul ei olnud tegemist just kõige lihtsama EM-iga ja oli tõsiseid probleeme, kuid kõige hullemat – jää ära sulamist, õnnestus kiire tegutsemisega vältida. Põhjuseks oli vale valgustus, mis ei vastanud nõuetele valgusvoo tugevuse poolest, ei olnud piisavalt reguleeritav gala etenduse jaoks (polnud ka korralikke prožektoreid) ja tootis tohutul hulgal soojust, mis hakkas jääd sulatama. Külmutusseadmed töötasid maksimaalsel võimsusel aga sellest ei piisanud, tuli hakata avama areeni uksi ja aknaid. Publiku saali ilmudes läks olukord veel hullemaks ning kui ei oleks kiiremas korras tellitud Austriast lisa külmutusseadmed … oleks saanud hoopis ujumise võistlusi korraldada.