Austraalia teadlased avastasid, et vabatahtlikes ühendustes, rühmades, klubides, organisatsioonides ja ühingutes osalevatel inimestel on tavaliselt halvem tervis kui neil, kes heategevuslikel üritustel ei osale, edastab YahooNews.

Vabatahtlikes heategevuslikes ettevõtmistest osalevad inimesed avaldasid arvamust, et nende tervist mõjutavad negatiivselt mitmed tegurid, sealhulgas projektiga kaasnevad raskused ja masendavad olukorrad, konflikti tunnistajaks olemine või liigne pingutamine.

Need tulemused näitavad vajadust uurida sügavuti, kuidas oma aja ja energia ohverdamine inimese tervist mõjutab, ütles uuringu kaasautor Anna M. Ziersch Reutersile.

Ziersch soovitab teha oma tegemistes korrektiive, kui inimesed tunnevad, et heategevuses osalemine sunnib neid pingutama. Samas hoiatas ta, et paljudele inimestele annab selline töö palju häid emotsioone ning kõnealune uuring ei peaks neid mitte heidutama, vaid lihtsalt õpetama piiri pidama.

“Nii nagu on kõige muuga siin elus, ei tohi me ka heategevusega üle pingutada,” ütles Ziersch.

Ziersch ja ta kolleeg F. E. Baum Flindersi ülikoolist küsitlesid 530 täiskasvanut, suulised intervjuud tehti 16 inimesega.

Üle poole küsitletutest ütles, et on teinud viimase aasta jooksul heategevuslikku tööd.