Üliraskekaalu (+105 kg) meestel mingit piirangut ei ole. Kui madalamate kaalukategooriate tõstjad, maadlejad või judokad poevad võistluse eel nahast välja, et kaalu lubatud piiridesse saada, siis Seimi mure on pigem vastupidine. „Vahepeal kippus kaal kukkuma. Rannas võib see ju hea välja näha, aga võistlusele see hästi ei mõju. Kaalusin vahepeal 146 kilo. Nüüdseks olen kaalu normi saanud, olen üle 150 kilo, täpselt pole kaalunud,“ rääkis täna Rio de Janeirosse jõudnud Seim.

See on hea märk. Kevadel Forde EM-il 424 kiloga pronksi võites kaalus ta 148 kilo, sügisel Houstoni MM-il Eesti rekordiks 438 kilo seades 152. Võrdluseks: MM-i ja EM-i võitnud grusiin Laša Talahhadze 157 ja pronksimees EM-il Seimi edestanud armeenlane Gor Minasjan 141 kilo.

„Parandasin laagris rebimistehnikat. Sain võimsust ja kiirust juurde,“ tõi Seim viimaste kuude treeningutest välja olulisima. „Mart muutis tehnikat ja on nüüd rebimises tõesti parem. Viimased trennid olid head,“ lisas treenerist isa Alar Seim.

Suuri raskusi viimastel harjutuskordadel tõstma ei hakatud, kuid Mart Seimi sõnul valib ta EM-il ilmselt algraskuse kõrgema kui EM-il kirja saadud 185 kilo.

Meeste üliraskekaallased tulevad lavale teisipäeval. Seimi soomlasest treeningkaaslane Milko Tokola rebis Rios 145 kilo ja tõukas 175, lõppkohaks jäi tal kuni 85-kiloste meeste hulgas 19. „Ühe jalaga tõstmist teha ei saa. Milkol on põlvevigastus, viimased neli kuud ei saanud klassikalist tõstmist teha. Nüüd tuleb minna operatsioonile,“ kommenteeris Alar Seim soomlasest õpilase etteastet.