USA teekond Brasiilias MM-il lõppes teisipäeval kaheksandikfinaalis, kui lisaajal jäädi 1:2 alla Belgiale.

"Ma arvan, et eile nähtu valmistas meile kõigile pettumuse. Kõige kurvem oli see, et taktikaliselt me ei pingutanudki eriti. Poisid tegid kõik, mis suutsid, nad tegid kõik, mis neilt paluti, kuid me ei olnud eile seadistatud edu saavutama, ning seda oli valus vaadata," põrutas Donovan MLS-liiga kodulehel.

"Nad olid asetatud vastupidiselt sellele, millega nad paar varasemat aastat harjunud olid nagu lahtine, söödu- ja rünnakuterohke mäng. Tiim on tänu sellele edukas olnud. Miks nad seda MM-il muuta otsustasid, ei saa meist keegi kunagi teada."

Donovan tõi välja, et koondise kahte parimat mängijat Michael Bradley't ja Clint Dempsey't kasutati valesti.

"Michael oli pandud valele positsioonile. Ta polnud sellel harjunud mängima. Ta teeb palju paremat tööd, nagu nägite ka Julian Greeni värava puhul, madalamal mängides. Ning kui keegi tema ees mängiks, kes ka Clinti abistaks, teeks see ta palju paremaks, kuna tal oleks rohkem võimalusi erinevaid sööte jagada ja rünnakuid ette võtta. See oli ilmselge viga."

Arvatakse, et nende kibestunud kommentaaridega sulges Donovan koondiseukse enda jaoks lõplikult, sest Klinsmann on veendunud, et jääb ametisse kuni 2018. aasta MM-ini. Selleks ajaks on Los Angeles Galaxy ründetäht juba 36-aastane.