Äärmiselt kehva uudise osaliseks said kahevõistlejad, kes lootsid Sotšis osaleda meeskonnavõistluses, kuid jäid ühest kohast ilma ning lähevad olümpiale kolmekesi. Sotši lähevad Kristjan Ilves, Han Hendrik Piho ja Karl-August Tiirmaa, koju jääb Kail Piho.

"Kui FIS pingerea kokku oli pannud ja kohad jaganud, ei arvestatud, et Venemaa peab välja saama panna oma neliku meeskonnavõistluses. Selle tõttu kaotasid ühe koha kolm riiki - Eesti, USA ja Šveits," selgitas Eesti delegatsiooni juht Martti Raju.

Hea uudis tuli aga suusahüppajatele, kes samuti FISi punktide ümberjagamisel ühe koha juurde said. Ehk lisaks Kaarel Nurmsalule osaleb Sotši olümpial ka Siim-Tanel Sammelselg.

Eesti olümpiakoondise lipukandjaks on avatseremoonial 37-aastane ning oma viiendatel olümpiamängudel osalev Indrek Tobreluts.

Lisaks on veel ka teoreetiline võimalus, et Eesti koondis saab ühe koha juurde murdmaasuusatamises. Tänase seisuga jagati ümber 18 kohta, Eesti on selles edeatabelis 23. kohal ehk viie koha äralangemisel saadakse üks koht juurde. Suure tõenäosusega oleks siis liitujaks Raido Ränkel.

Eesti koondise koosseis:
Laskesuusatajatest kinnitati koondisesse neli naist: Kadri Lehtla, Darja Jurlova, Grete Gaim ja Johanna Talihärm ning viis meest: Indrek Tobreluts, Kauri Kõiv, Roland Lessing, Daniil Steptšenko ja Kalev Ermits.

Murdmaasuusatajatest teenisid olümpiapääsme Triin Ojaste, Aivar Rehemaa, Peeter Kümmel, Karel Tammjärv ja Algo Kärp. Kahevõistlejatest osalevad olümpiamängudel Kristjan Ilves, Han Hendrik Piho ja Karl-August Tiirmaa, suusahüppajatest Kaarel Nurmsalu ja Siim-Tanel Sammelselg.

Mäesuusatajatest kuuluvad koondisesse Triin Tobi ja Warren Cummings Smith. Iluuisutamise naiste üksiksõidus esindab Eestit Jelena Glebova, meeste üksiksõidus Viktor Romanenkov.