Lõuna-aafriklast Achmat Hassiemi ründas hai Kaplinna rannlikul vetelpääste kursustel, kui ta üritas mõrtsukhaid oma noorema venna ümbert minema ajada. Kui vend Taariq parasjagu lähedal sõitvat paati appi kutsus, pladistas Hassiem hai hirmutamiseks kätega veepinnal. Selle peale haaras hai aga Hassiemi paremast jalast ja vedas teda umbes 50 meetrit vees ringi.

Kui teda paati tõmmati, nägi Hassiem tagasi vaadates, kuidas hai tema jalga järab. "Jala kaotamine pole kaugeltki nii hirmus kui oleks olnud venna kaotamine," oskab Hassiem halvas näha ka head.

Enne õnnetust oli Hassiem tegelenud erinevate spordialadega, sealhulgas ka ujumisega, kuid polnud kindel, mida pärast jala kaotamist tegema hakkab.

Basseini julgustas Hassiemi hüppama Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümpia ujumistšempion Natalie du Toit. Ei läinud kaua aega mööda, kui mees juba riigi paraolümpia rekordeid purustama hakkas.

"Võtsin basseini kui haid ookeanis," ütles 30-aastane Hassiem naerdes. "Mu väike saladus seisneb selles, et ma üritan ette kujutada, et olen ooekanis ja mind jälitab nelja ja poole meetrine mõrtsukhai. See on kindlasti hea motivatsioon kiiresti ujumiseks."