Sõit algab 16.10, eelsõitudest on edasi saanud kõik eeldatult tugevad. Saksamaa, Poola, Austraalia, Eesti, Ukraina ja Suurbritannia – nii nad radade järjestuses tulevad.

* * *
Olen sõudjatega mõnusalt lainel püsinud.
1995 tahtis Soome legend Pertti Karppinen Tampere MM-il, et teeksime Spordilehe pika intervjuu tema Kaukajärvi kalapüügipaadis, eks siis tegime. Vihma hakkas sadama, aga me ei heitunud.

Sama päeva hilisõhtul valmistusime Jüri Jaansoni finaaliks mu hotellitoas nii, et tahtsin ammu magama keerata, aga Jüri tahtis rääkida – põhiliselt sellest, et ajakirjanikud tal magada ei lase. Uuel päeval sai ta hõbemedali. Võitja oli sloveen Iztok Cop, kes järgmise õhtu sisustamise enda peale võttis.

Aiguebelette’i MM-il 1997 tõusime vabal päeval Jüri Jaansoni, Piret Jamnesi ja Katrin Hermiga köisraudteel Aiguelle du Midile. Seal varem käinuna hoiatasin sõudjaid, et ligi 4000-meetrine kõrgus võib trikke teha. Jaanson ja Jamnes ei uskunud, hakkasid võidu kükkima. No andis neid atleete mäelt alla juhatada!
Tõnu Endrekson, kellega aeg-ajalt vestleme, pakkus enne Riot, et neljapaadist saab olümpiaraamatu kaanepildi küll!

* * *
Hea on olnud Rio-purjetajaid vaadata. Finni-mees Deniss Karpak alustab uut päeva 9. ja Ingrid Puusta 11. kohalt, nad püsivad pildil. Eesti delegatsiooni lipukandja Karl-Martin Rammo seis on räbalam, aga eks see lipukandmisega ajalooliselt kaasneb. Ju täna paremaks läheb!
* * *
Maanteejalgratturid sõidavad eraldistardist. Viimase mehena läheb rajale tänavu kolmandat korda Tour de France’i võitnud britt Chris Froome. Põnevust kui palju!

* * *
Ujumises näeme USA ässa Michael Phelpsi etteastet 200 meetrit kompleksis, tema lemmikalal. Phelpsi edulugu on tore. 31 aastat vana, kummutab ta vanusebarjääre, eilne 200 m liblika triumf andis varem saavutatule silmad ette!

* * *
Tänane ajaloolõik on paraku julm.
Tallinnas, Raekoja platsil tervitati 10. augustil 1992 Barcelonast naasnud olümpiasangareid – trekisprindi võitnud Erika Salumäed ning jahiklassis 470 pronksi pälvinud kaksikvendi Tõnu ja Toomas Tõnistet. Ilus pidu sai traagilise varjundi, kui vanalinna remontimise tellingud koos nendele roninud uudistajatega kokku kukkusid. Mitmed said raskelt viga, üks inimene suri.

Rio teleülekannete kava
12.45 meeste rannavõrkpall Läti - Kuuba @ Viasat Sport Baltic
13.40 poks @ Viasat Sport Baltic
14.25 sõudmine OTSE @ Viasat Sport Baltic
15.00 purjetamise kokkuvõte @ Viasati Rio lisakanal OS2
17.50 maanteeratturite eraldistart OTSE @ Viasat Sport Baltic
19.00 ujumine OTSE @ Viasat Sport Baltic
20.35 meeste korvpall Serbia – Prantsusmaa OTSE @ Viasat Sport Baltic
22.00 võimlemine OTSE @ Viasat Sport Baltic
00.45 poks OTSE @ Viasat Sport Balti
01.00 meeste korvpall Austraalia – USA OTSE @ Viasat Sport Baltic
02.55 naiste rannavõrkpall USA - Šveits @ Viasat Sport Baltic
03.05 purjetamine @ Viasati Rio lisakanal OS4
03.55 ujumine OTSE @ Viasat Sport Baltic

Rio olümpiamängude kuute lisakanalit näeb Viasati satelliit-tv ja Telia Viasati spordikanalite teemapaketi vahendusel.