Hea, et meie atleedid on suutnud üldjuhul oma ära teha. Hea, et meil on sõudemedalid, nendeta oleks vist kurb. Hea, et oleme medalite eest võidelnud, nende võitlusteta elada ei oskaks. Hea, et jätkame viimastelgi öödel lootustega hinges.

Tubli, Ksenija Balta, Su eilne kaugushüppe kuues koht maitsku kui medal! Usu, et see polnud Su viimane olümpia!

* * *
Täna on taas suur palgapäev. 400 m tõkkejooksu finaal, uskumatu, aga seal stardib eestlane!

Rada 1: Rasmus Mägi, Eesti. Rada 2: Yasmani Copello, Türgi. Rada 3: Javier Culcon, Puerto-Rico. Rada 4: Thomas Barr, Iirimaa. Rada 5: Kerron Clement, USA. Rada 6: Annsert Whyte, Jamaica. Rada 7: Boniface Mucheru Tumuti, Keenia. Rada 8. Haron Koech, Keenia.

Culson ja Clement on tituleeritud muidugi. Ju siis on nad ka favoriidid.
Mägi isiklik mark, Eesti rekord 48,54, on nõrgim, aga alla 48,29 pole sellest kambast jooksnud veel viis meest. Aastatabelis mahub kogu finaaliseltskond kuude kümnendiksekundisse. Mägil on võimalik kõiki võita ja kõigile kaotada!

Küsisin eile Mägi-eelset Eesti rekordit kaua vallanud Marek Helinurmelt (49,86 aastast 1985), miks esimene rada vilets on, kuigi sealt paistavad kõik konkurendid ju hästi kätte.

“Esimesel rajal pead jälgima, et sa rajapiirdesse ei astuks. Ja peamine, et su kurv on ju järsem,” vastas jooksukuulsus. “Eeljooksus on veel hea, kui saad vastaseid jälgides end sättida, aga finaalis pead igal juhul oma tempos täiega panema. Kui saaks valida esimese ja kaheksanda raja vahel, valiksin kaheksanda. Aga Rasmus valida ei saa ja usun, et kui tal on viimaseks jooksuks jõudu jäänud, võib ta teha, mida iganes. Siit tuleb võrdsete meeste jooks, milles siserajalt saadud medal oleks eriti väärtuslik. Aga võimas on Rasmuse finaalipääs igal juhul!”

* * *
Raskekaalumaadleja, Eesti mullune parim naissportlane Epp Mäe on täna muidugi medalitaotleja. Tema esimene vastane on Hiina staar Zhou Qian. Aga mis seal vahet, kellega alustad, kui kõiki võita tahad! Pole ju kedagi, kes Mäed mütsiga lööma läheks! Ja pole kedagi, keda tema pärast vigastust kindla peale võidaks.

* * *
Odaviskajad valmistasid pettumuse, andku nad andeks! Igaühel meie meestekolmikust on probleeme olnud, aga eks vastastel ole ka.
Kümnevõistlejate seis ei rõõmusta, aga meeldiv, et Karl Robert Saluri vigastust trotsides ja kuulitõukes tulemuseta jäänud Maicel Uibo jätkavad. Kunagi läheb saadavaid kogemusi küllap vaja!

* * *
Täna õhtul, meile muidugi öösel, annab uue etenduse jooksusprindistaar Usain Bolt. 200 meetrit on talle tavaliselt kergeim saak.

Rio teleülekannete kava
10.05 lauatennis @ Viasat Sport Baltic
13.25 võimlemine @ Viasat Sport Baltic
14.55 kanuu sprint OTSE @ Viasat Sport Baltic
15.25 kergejõustik OTSE @ TV3
15.55 naiste maadlus OTSE @ Viasat Sport Baltic
16.55 meeste triatlon OTSE @ Viasat Sport Baltic
19.25 BMX jalgrattasport OTSE @ Viasat Sport Baltic
20.00 kergejõustik OTSE @ TV3
20.35 meeste moodne viievõistlus, vehklemine OTSE @ Viasat Sport Baltic
22.00 naiste maadlus OTSE @ Viasat Sport Baltic
00.20 kergejõustik OTSE @ TV3
00.45 kergejõustik OTSE @ Viasat Sport Baltic
03.55 meeste rannavõrkpalli pronksimäng OTSE @ Viasat Sport Baltic
04.50 naiste rannavõrkpalli finaal @ Viasat Sport Baltic
05.55 meeste rannavõrkpalli finaal OTSE @ Viasat Sport Baltic