Londonisse sõitis Nabi küll eksmaailmameistrina, aga soosikukoormata. Hõbe tuli üllatusena ning ka hea loosi osakaalu ei saanud alahinnata. Mis aga nüüd? Esimene vastane Mijain Lopez, kuubalasest olümpiavõitja! Londoni finalistid kohtuvad avaringis! Loomulikult ei viska Nabi valget rätikut ringi, aga ettevaatlikud kiibitsejad peavad juba arvestama asjaoluga, et pronksi eest saab meie mees ilmselt nii või naa heidelda – küllap Lopez jõuab ka finaali, kui ta Nabi alistab.

* * *
Täna teevad esimese stardi kolm meie jooksjat – Kaur Kivistik 3000 m takistustes ning Rasmus Mägi ja Jaak-Heinrich Jagor 400 m tõketes. Nad on Eesti kergejõustikukoondise ainsad staadionijooksjad – ülejäänud tegelevad kas väljakualade, kümnevõistluse või maratoniga.

Mägi on kahe aasta tagune EM-hõbe, kuid tema alal pole see suur näitaja – peamised soosikud tulevad väljastpoolt Euroopat. Londonis tagas edasipääsu poolfinaali aeg 49,78. Ega see piir nüüdki ei tohiks alla 49,5 langeda. Mägile ilmselt jõukohane, ehk ka Jagorile.

Kivistikul poolfinaali ei tule, paremad saavad otse finaali. Raske ... Aga takistusjooks on vahel taktikajooks ja üllatusi sünnib. Sel alal on ju ainult keenialased ja tavalised surelikud. Keenia on viinud kaheksa viimast olümpiakulda, seejuures kaks kolmik- ja veel kolm kaksikvõiduga. Maailma tänavuses edetabelis on keenialaste päralt üheksa paremat kohta. Riik on üles andnud kolm tänavust esitulemust jooksnud Conceslus Kipruto, kahekordse olümpiavõitja (2004, 2012) ja neljakordse maailmameistri, juba 34-aastase Ezekiel Kemboi ning Pekingi (2008) olümpiakulla, koduste valikvõistluste võitja Brimin Kipruto.

Kivistiku tänavune mark 8.33,75 andnuks olümpiaeelses Keenia edetabeli koha kolmanda kümne lõpus. Loomulikult jagub sünnijärgseid keenialasi teistegi riikide koondistesse.

* * *
Õed Luiged ei lõpetanud maratoni kolmekesi koos nagu sakslannadest kaksikud, kes käsikäes finišijoone ületasid. Aga pigem olnuks see ebasportlik... Sest kui üks on teistest paremas vormis, peab ta andma endast parima. Palju õnne, Lily! Seni olid sa rohkem õdede varjus, nüüd aga kolmest kiireim ja vastupidavaim. Eestile head reklaami on kolmikõed piisavalt teinud ja nende ülesanne olümpial sai kuhjaga täidetud.

Martin Kupperi neljas koht kripeldab veel kaks päevagi hiljem... Kuid olgem ausad, see oli dramaatiline ja kurb, kuid mitte ebaõnn. Kupper tegi kõik, mis suutis, aga vastased säilitasid külma närvi. Sakslaste meisterlikkus võttis Eestilt medali. Kettaheide ei ole paraku tennis, maadlus või vehklemine – siin ei saa kontrollida vastaste sooritust!

* * *
Paljusid huvitab Leedu korvpallimeeskonna käekäik. Täna – Eesti kellaaja järgi küll 16. augusti varahommikul – seisab leedulastel ees ülitähtis mäng Horvaatiaga. Kui selleks ajaks on teada, et Hispaania on võitnud Argentiinat (üsna tõenäoline), siis on leedulaste seis selline: võit annab alagrupis esikoha, kaotus aga neljanda koha ja kohtumise veerandfinaalis USA staaridega. Leedu on meist praegu medaliarvestuses ees (1 hõbe ja 2 pronksi), aga tõelise peo tooks nende tänavale korvpallimeeskonna medal.

Rio teleülekannete kava
10.40 kergejõustik @ Viasat Sport Baltic
12.55 tennis @ Viasat Sport Baltic
14.55 naiste rannavõrkpalli veerandfinaal @ Viasat Sport Baltic
15.25 kergejõustik OTSE @ TV3
15.55 trekisõit OTSE @ Viasat Sport Baltic
17.20 maadlus OTSE @ Viasat Sport Baltic
19.00 naiste rannavõrkpalli veerandfinaal @ Viasat Sport Baltic
19.55 võimlemise finaalid OTSE @ Viasat Sport Baltic
23.55 trekisõit OTSE @ Viasat Sport Baltic
00.55 tõstmine, mehed @ Viasat Sport Baltic
02.10 kergejõustik OTSE @ TV3
03.00 kergejõustik OTSE @ Viasat Sport Baltic
04.55 meeste rannavõrkpalli veerandfinaal OTSE @ Viasat Sport Baltic
05.50 meeste rannavõrkpalli veerandfinaal OTSE @ Viasat Sport Baltic