Avaveerandi järele asus 10:6 ette Tallinna Kalev ja Sofia Goltsmani 10 punkti toel rebisid roosades särkides Tallinna Kalevi neiud poolajaks ette juba 28:15. Pisut rohkem oli nende mängus teravust kui BC Kalev/Cramo eakaaslastel.

Tallinna Kalevi agressiivne kaitse hoidis vastaseid kolmandal veerandil vaid nelja punkti peal ja otsustavale veerandile mindi vastu juba kindlas 46:19 eduseisus. Neljas veerand suurt muutust mängu enam ei toonud ja G4S Noorteliiga U12 vanuseklassi Eesti meistriks krooniti Tallinna Kalevi tütarlaste võistkond! Sofia Kalashnikova tõi võitjate parimana 19 silma, millega tunnistati neiu ka finaalturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks. 14 punkti ja 8 lauapalliga toetas teda Sofia Goltsman. BC Kalev/Cramo tulemuslikumana tõi finaalis Laura Mägi 9 punkti.

Värskete Eesti meistrite peatreener Janika Veinpere-Pillisner oli enda hoolealuste üle väga uhke. „Me olime täna mänguks sada protsenti valmis. See, et vastastel puudusid liidrid meid ei huvitanud. Olime väga hästi ettevalmistanud. Mängime ka noorte Euroliigat ja Venemaa karikat. Rahvusvahelised mängud andsid meile sel hooajal palju.“ Ka publiku toetus olid täna Tallinn Kalevi tüdrukutel tugev. „Kõik lapsevanemad olid täna kohal ja elasid kaasa,“ sõnas peatreener.

BC Kalev/Cramo peatreeneri Maia Dorbeku sõnul oli nende koosseisust täna puudu kaks võtmemängijat. „Teadsime juba jaanuaris ette, et nad sõidavad ära. Kätlin Kangur on läbi hooaja olnud ikkagi selge vedaja ja täna oli selgelt temast puudus.“ Dorbek lõpetas aga positiivse noodiga: „Mini-klassis on iga medal olulise väärtusega ja hõbeda üle tasub samuti uhke olla!“

Pronks kuulus Tiit Soku Korvpallikooli tüdrukutele

G4S Noorteliiga tütarlaste Mini-klassi kolmanda koha mängus alistas Tiit Soku KK/SK Nord tulemusega 50:31 Tallinna Kalev/KK Tallinna.

Sokud läksid avaveerandi järel juhtima 15:8. Poolajaks suurendasid Mart Uuehendriku hoolealused vahe üheksale, 23:14.

Jõuvahekorrad ei muutunud ka teisel poolajal. Tallinna Kalev/KK Tallinna tüdrukud võitlesid vapralt, kuid ohtlikult lähedale enam ei jõudnud. Pronksmedali võitsid Tiit Soku KK/SK Nord tublid neiud. Võitjate resultatiivsemana tõi võistkonna parimaks valitud Gerda Triin Untera 9 punkti ja kuus lauapalli.

Tiit Soku KK/SK Nord peatreener Mart Uuehendrik võttis nädalavahetuse kokku järgmiselt: „Loomulikult oleksime tahtnud finaalis mängida aga see on meie tüdrukute osakonna esimene medal. Neli-viis aastat on selle nimel tööd tehtud ja igal juhul on see pronks võidetud medal. Loomulikult olen ma väga õnnelik!“