G-14 ühendus, kuhu kuuluvad Euroopa suurimad jalgpalliklubid, teatas ka, et on endiselt FIFA ja selle presidendi Sepp Blatteri poolt plaanitava klubide maailma meistrivõistluste taaskäivitamise vastu, kirjutab Sportnet.

“Ühendus on andnud oma juhatajale loa uurida, kas ühepoolselt kehtestatud FIFA reeglid, mille kohaselt klubid peavad mängijad koondise mängudeks ilma kompensatsioonita vabastama, ei ole vastuolus ausa kaubanduse seadustega,” seisis G-14 veebileheküljel avaldatud teates.

G-14 on oma varasemates avaldustes mõista andnud, et soovivad praeguse korra muutmist ning tahavad kokkuleppele jõuda juba enne suviseid Euroopa meistrivõistlusi.

Samuti lükkas G-14 tagasi FIFA ettepaneku taaskäivitada klubide MM-i, sest see on vastuolus nende eesmärgiga vähendada jalgpallurite mängukoormust.

Eelmisel kuul teatas FIFA, et tahab klubide MM-i hakata pidama iga teise aasta juulikuu viimasel kahel nädalal. Seni ainsa, 2000. aastal peetud, klubide MM-i võitis Brasiilia klubi Corinthians. 2001. aasta Hispaaniasse planeeritud võistlus jäi finantsiliste segaduste tõttu pidamata.