58 000 pealtvaatajat mahutaval Varssavi rahvusstaadionil jõudsid esimesena väravani poolakad, kuid nende 17. minutil tabamust väljakukohtunik suluseisu tõttu ei lugenud. Esimese määrustepärase värava lõid venelased avapoolaja lõpus, kui Alan Dzagojev lõi standardolukorrast juba oma kolmanda värava sel turniiril.

Poolakad jõudsid viigini teise poolaja 12. minutil tänu nende kapteni Jakub Błaszczykowski iluväravale. Kohtumise lõpus oli veel mõlemal meeskonnal võimalusi, kuid rohkem väravaid ei löödud.

Viimase vooru eel, kus kohtuvad Venemaa-Kreeka ja Poola-Tšehhi, on kõik veel lahtine. Venemaal on nüüd 4 punkti, Tšehhil 3, Poolal 2 ja Kreekal 1 punkt.

Venemaa - Poola LÕPPSEIS 1:1
Väravad: Dzagojev 36. - Błaszczykowski 57.

Algkoosseisud:

Venemaa: Malafejev, Anjukov, Berezutski, Ignaševitš, Žirkov, Širokov, Denisov, Zõrjanov, Dzagojev, Keržakov, Aršavin; Vahetuses: Akinfejev, Šaronov, Izmailov, Pavljutšenko, Kombarov, Kokorin, Granat, Pogrebnjak, Nababkin, Glušakov, Semšov, Šunin.

Poola: Tytoń, Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Dudka, Polanski, Błaszczykowski, Murawski, Obraniak, Lewandowski; Vahetuses: Sandomierski, Wojtkowiak, Kamiński, Matuszczyk, Rybus, Wawrzyniak, Sobiech, Mierzejewski, Wolski, Grosicki, Brożek.

---------

Mängu eel:

Päeva teine kohtumine mängitakse Poola pealinna Varssavi rahvusstaadionil, kuhu mahub 50 000 pealtvaatajat. Sarnaselt Kreekale ei ole Poolal head mälestused viimastest omavahelistest kohtumisest oma tänase vastasega. Ka mängu võita pole Poola kunagi EM-finaalturniiril veel suutnud. Ometi on oodata huvitavat kohtumist, sest Poola tõestas esimeses mängus Kreeka vastu, et Dortmundi trio Łukasz Piszczek, Jakub Błaszczykowski ja Robert Lewandowski koostöö toimib hästi ka koondises. Suur tagasilöök poolakatele on kindlasti väravavaht Wojciech Szczęsny puudumine eelmises mängus saadud punase kaardi tõttu. Samas on ka teine väravavaht Przemysław Tytoń heal tasemel puurilukk. PSV Eindhoven pikendas aasta alguses temaga lepingut lausa nelja aasta võrra.

15 järjestikust mängu kaotuseta püsiv Venemaa koondis oli esimese vooru kõige efektiivsem meeskond ja ilus söödumäng saab suure tõenäosusega jätku juba täna õhtul Poola vastu. Algkoosseisus muutusi peatreener Dick Advocaat ilmselt ei tee, väravasuul peaks endiselt seisma Zenitis hea hooaja teinud Vjatšeslav Malafejev ja ründes vaatamata täiesti ebaõnnestunud esimesele mängule Aleksandr Keržakov, kel samuti Zenitis suurepärane hooaeg seljataga. Venemaa hea mängu taga on teatavasti seitse Zenitis klubijalgpalli mängivat meest, keda abistavad kolm CSKA pallurit eesotsas esimeses mängus kaks väravat löönud Alan Dzagojeviga. Ainus mees, kes kahte eelnimetatud klubisse Venemaa tavapärasest algkooseisus ei kuulu, on hetkel Anžis mängiv Juri Žirkov, kuid ka tema on pikalt CSKAs mänginud (2004-2009). Seega tegu on ühtse ja pikalt koos mänginud meestega, kellel ei ole puudust ka kiirusest ega oskustest, ja kes teab, sarnase mängustiiliga jätkates võib Venemaa sel turniiril veel väga kaugele jõuda. Kihlveokontorid ennustavad tänase mängu võitjaks muidugi Venemaad, aga kindlasti ei ole Poola kodus mängides sugugi kergete killast vastane. Võiduga saab Venemaast esimene koondis sel EMil, kes taganud koha veerandfinaalis.