Iluuisutamise Euroopa meistrivõistlused toimuvad Tallinnas järgmise aasta jaanuaris, millega sai Eesti meeskond võimaluse korraldada ja kodupublik kaasa elada rahvusvahelisele võistlusele,

mis on üks olulisem ja vaadatuim tippspordisündmus maailmas.

“Järgmise aasta Euroopa meistrivõistlused on eriti rahvusvahelise publiku tähelepanu all, kuna loetud nädalate pärast on tulemas olümpia ja Tallinnas toimuv võistlus on viimane võimalus kvalifikatsiooniks,” lausus Eesti Uisuliidu asepresident ja peakorraldaja Margus Hernits.

Hernits lisas, et Tallinna on oodata 160 oma ala tippu, kelle esinemisi viiel päeval jälgib üle 100
miljoni inimese üle maailma, mida vahendab kohapeal üle 200 ajakirjaniku. Iluuisutamine on maailmas üks populaarsemaid alasid.

Vaata ürituse pilte:

Laupäeval lõppes rahvusvahelise uisuliidu neljapäevane visiit Tallinnasse, millega Eesti organiseerimiskomitee sai väga hea hinnangu tehtud korraldustööle.

“Mastaabilt on Euroopa meistrivõistlused iluuisutamises võrreldavad Eurovisiooni lauluvõistlusega. See annab võimaluse nii Eestile kui linnale turismi ja maine poolelt ning Eesti uisuspordi arengule,” lausus Eesti Uisuliidu president ja organiseerimiskomitee liige Maire Arm.

Ootuste kohaselt esindavad Euroopa meistrivõistlustel Eestit naiste üksiksõidus mitmekordne Eesti meister Jelena Glebova (pildil), meeste üksiksõidus Viktor Romanenkov,  paarissõitjad Maria Sergejeva ja Ilja Glebov ning jäätantsupaar Caitlin Mallory ja Kristian Rand.

Eesti iluuisutamise koondise peatreeneri Anna Levandi sõnul on Eesti iluuisutamine teinud viimastel aastatel suure arenguhüppe, seda nii võistlus- kui ka harrastuspordina.

“Meil on fantastiline treenerite tiim, tugevad sportlased ning ohjeldamatu entusiasm. Eesti sportlased on näidanud tugevaid esinemisi nii rahvusvahelisel areenil kui ka kodupubliku ees,”
lisas Levandi.

Meistrivõistluste organiseerimiskomitee nõukogu liige, Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen, tõdes, et linn ei saa alahinnata võimalust jõuda läbi spordi nii paljude inimesteni üle maailma ning võõrustada hulga külalisi.

Euroopa meistrivõistlused iluuisutamises Tallinn 2010 toimuvad 18. kuni 24. jaanuarini, mille jooksul toimub üheksa võistlust nii üksiksõidus, paarissõidus kui ka jäätantsus. Võistlused toimuvad Saku Suurhallis, treeningud Preemia Jäähallis. Piletimüük algab septembris.

Tseremoonia tervet pildigaleriid saad vaadata SIIT: