Pühapäevaõhtune sompus ja vihmane ilm oli asendunud päikselise hommikuga, kus esiotsa tundus tuult purjetamiseks nappivat, kuid kell 10 hommikul saadi Kärdla lähistelt reipas taganttuules spinnakeride paisudes Kuivastu poole teele asuda. Kuna  44-miiline distants tõotas olla parajaks katsumuseks kõige väiksematele jahtidele, siis nendele anti võimalus sõita Kärdlast Kuivastusse kõige otsemat veeteed pidi. Suurematel jahtidel tuli teha sikke ja sakke distantsi pikendamiseks - nii oli keskmiste jahtide distantsi pikkuseks ca 48 miili ja kõige kiirematel ja suurematel  54 miili. Paraku pikendas suure hulga jahtide distantse aga tuuleaukudes ootamine ja õhtu saabudes hoopistükkis tuulevaikus. Kella 11 õhtul oli sadamasse Kuivastus jõudnud vaevalt veerand kogu laevastikust ja vaid ORC III grupi jahid olid kõik sadamasse jõudnud ja tulemused kirja saanud.

Kõige suuremate jahtide grupis ORC I oli täna parim möödunud aasta regati teine, Kalev Jahtklubi jaht Forte Jaak Jõgi juhtimisel, kellel kulus distantsi läbimiseks veidi üle 10 tunni. Vaid 8 sekundit korrigeeritud ajas kaotas neile möödunud aasta regati kolmanda koha jaht Olympic Tiit Vihuli meeskonnaga Dago Jahtklubist. Täna samuti suurepärast sõitu teinud jaht Spirit Juss Ojalaga roolis Dago Jahtlubist, mis läinud aasta regati võitis ja siis veel  Amservi nime kandis, purjetas  oma meeskonna kolmandale kohale kaotades Olympicule ca 3 minutiga.

ORC kõige väiksemate jahtide ehk purjetajate keeles „veerandtonniste" grupis sõitis parima koha välja neljakordne Muhu Väina regati võitja, Haapsalu jahtklubi jaht Edasi Koit Pautsi meeskonnaga, kes asus juhtima ka kahe sõidu kokkuvõttes. Esimese etapi võitja, Leedu jaht Tango Aidas Narbutasega roolis oli täna teine ja on ka kahe sõidu kokkuvõttes teine. Kolmanda koha sai täna Kalev Jahtklubi jaht Minni, Andres Aaviku meeskonnaga.

Teiste jahtide käekäigust ja tulemustest juba homme hommikul, sest praeguseks hetkeks on suur hulk jahte alles merel.

Muhu Väina regatti korraldavad ESS Kalev Jahtklubi koostöös Pärnu Jahtklubi,Saaremaa Merispordi Seltsi ja Eesti Jahtklubide Liiduga. Muhu väina regati toetajad on A. Le Coq, Euronics, Selver, Saarte Liinid, Kuressaare linn, Muhu vald, Pärnu linn, Kärdla linn, Hiiu vald, Kärdla sadam, OtterBox, LifeProof, Saaremaa Juust, Loodusinvest, Dermoshop, Joogikuller/Sailor Jerry, Tallink, Doyle, Helly Hansen/Sportland, Greencoal, Rahva Raamat, Regio, Delfi ja Jägermeister.

Regati kodulehekülg: www.muhuvain.ee 
Facebookis - Muhu Väina regatt
Jälgi regatti reaalajas läbi Muhu Väina regati veebilehe www.muhuvain.ee

Jaht Forte, Jaak Jõgi meeskonnaga, Kalev Jahtklubi

Jaht Edasi Koit Pautsi meeskonnaga, Haapsalu Jahtklubi