Seda, et kohtumisest kujuneb selline "veretöö", ei osanud Brasiilia jalgpallifännid ka kõige hirmsamates unenägudes ette kujutada.

Sakslased asusid kohtumist juhtima 11. minutil, kui Thomas Müller ülitäpsest nurgalöögist palli Julio Cesari selja taha põrutas. Ja 12 minutit hiljem kasvatas eduseisu ei keegi muu, kui vanameister Miroslav Klose, lüües oma karjääri 16. MM-finaalturniiri värava, tõustes ühtlasi sellega turniiri kõigi aegade suurimaks skoorijaks.

Seejärel algas aga sakslaste tõeline "tapatöö". Brasiillased vahtisid abitult karistusalas pealt, kuidas järgmise 170 sekundiga kaotusseis neljaväravaliseks kasvatati! Toni Kroos paiskas palli väravasse kohe järgmisel rünnakul ning mõnikümmend sekundit hiljem oli sama mees nahkkeraga üksinda trahvikastijoonel ja seis, mis tabloolt vastu vaatas, pani prilliklaase puhastama - 0:4 ja seda 26. minutiks.

Brasiillased ja kogu jalgpallimaailm vaatas šokiseisundis, kuidas sakslaste jalgpallimasin niidab kodumaa ees mängivaid poisikesi nagu küpseid viljapäid. Kuid häving ei olnud veel lõppenud, sest 29. minutiks oli seis juba 5:0. Ja koos sellega jalg valge juba neljandal mängumehel - Sami Khediral.

Teise poolaja alguses tuli platsile siiski hoopis teistsugune Brasiilia koondis. Mängiti energiliselt, ründavalt ning suudeti luua mitmeid ohtlikke olukordi. Imelised võimalused olid nii Oscaril kui vahetusest sisenenud Paulinhol. Kuid kui sakslased kasutasid avapoolajal kõik oma võimalused ära, siis brasiillased Manuel Neuerit üle mängida ei suutnud.

Ja siis juhtus see, mis kohtumise edasise käigu lõplikult otsustas - vahetusest sisenenud Andre Schürrle kasvatas eduseisu 69. minutiks kuueväravaliseks. Ja kümme minutit hiljem lõi sama mees brasiillaste juba niigi suletud kirstu viimase, seitsmena naela.

Oscar suutis oma mitmetest võimalustest lõpuks palli Neueri selja taha saata esimesel üleminutil, teenides brasiillastele auvärava. Kuid selleks hetkeks aplodeerisid fännid juba sakslastele. Ja seda õigustatult.

Kunagi varem pole keegi suutnud MM-i ajaloos 29 minutiga viit väravat lüüa. Kunagi varem pole ükski meeskond nii lühikese ajaga kolme järjestikus väravat löönud. Ja kunagi varem pole Brasiilia nii palju palle pidanud MM-i ajaloos väravast välja korjama.