Normaalaja parim moment tekkis esimesel üleminutil Arjen Robbenil, kes Wesley Sneijderi hea söödu järel karistusalasse triblas ja peaaegu Sergio Romeroga üks-ühele pääses, kuid Javier Mascherano jõudis teda takistama ning lükkas palli hollandlase selja tagant nurgalöögiks.

Mascherano ise elas avapoolajal üle hirmuäratava hetke, kui ta Georginio Wijnaldumiga peadpidi kokku põrkas, tasakaalu ja pealtnäha ka hetkeks teadvuse kaotas. Pikalt arstidest ümbritsetuna maas lebanud argentiinlane tõusis näost valgena püsti, kuid mängis kohtumise lõpuni.

Kuna 90 minuti jooksul väravaid ei löödud, läks seitsmendat korda sellel MM-il vaja lisaaega. Lisaaja esimesel veerandtunnil kumbki meeskond väga häid võimalusi ei omanud. Väike šanss tekkis Argentinale 105. minutil karistuslöögist, kui Cillessen Sergio Agüero pea kohalt palli rusikatega tõrjus.

Lisaaja teise poolaja parimad võimalused kuulusid samuti lõuna-ameeriklastele. 115. minutil pääses Rodrigo Palacio väravavahiga üks-ühele, aga nõrgast pealöögist maandus pall Cillesseni käte vahel. Kolm minutit hiljem langes Messi tsenderdusest mänguvahend Maxi Rodriguezi jalale, aga siseküljelöök kümnelt meetrilt oli Cillessenile liiga lihtne püüda.

Mitte kunagi varem polnud MM-i poolfinaal läinud penaltiseeriale 0:0 seisult.

Penaltiseerias tegi Argentina puurivaht kaks tõrjet. Hollandi patuoinasteks jäid esimene lööja Ron Vlaar ja kolmas mees Wesley Sneijder. Argentinal olid kõik neli lööjat - Ezequiel Garay, Lionel Messi, Sergio Agüero ja Maxi Rodriguez resultatiivsed.

Seega kohtuvad laupäevases pronksimängus Brasiilia ja Holland ning pühapäevases finaalis Saksamaa ja Argentina.