Sadamakailt jahile astudes krõbises jala all juba jääkirme ja soodid-otsad nõudsid soojaks tõmbamist, sest algselt olid nad nii külmakõvad, et ei tahtnud plokkidest-stopperitest läbi joosta. Selle nädala ilusaim ilma aga pakkus paari soojakraadi juures lisaks võistluspingele kaunist õhtust päikeseloojangut merel ja poolteist-kaks tundi viimast purjemõnu pea paarisajale purjetajale. Võistlusrajaks oli seekord Kadrioru tooder, Kuuli muna tooder ja finiš võeti nagu ikka vastu Pirita jõel, kuhu ka esimesed jahid jõudsid juba kirka tähistaeva ja varbaid ning põski näpistava külmaga. Edukaks osutusid täna kõikides võistlusgruppides need meeskonnad, kes võidutsesid ka kolmapäevaregattide kokkuvõttes.

Suuremate jahtide konkurentsis oli Forte Jaak Jõgiga roolis kindlustanud endale kolmandat aastat järjest regativõidu juba eelmisel nädalal. Kogu edukale hooajale, mis lisaks Watergate´i regati esikohale, Eesti meistrikullale ja Eesti Avamere Karikavõistluste võidule tõi Forte meeskonnale tänavu ka MM-pronksi, oli ilusaks lõpetuseks aga tänane kindel sõiduvõit. Juhiti stardist alates ja finišis löödi ajaarvestuses sõsarjahti Premiumit paari minutiga. Kolmanda koha suutis ajaarvestuses seekord võtta Charisma.

Hooaja kokkuvõttes, kus 21. seilatud regatist arvestati maha kolm kehvemat tulemust, suutis 6 sõiduvõitu kogunud Forte edestada Priit Tammemäe roolitud Premiumit 9 punktiga, Ain Pomerantsi kaptenikäe all võistelnud Merioni aga juba 17 punktiga.

II võistlusgrupis ei andnud Aleksei Karboinovi roolitud Brigitta-X sel hooajal juba 8 korda kellelegi sõnaõigust ja viis kokkuvõttes koju ka ülikindla seeriavõistluste võidu edestades hooaja kokkuvõttes täna kolmandana lõpetanud Bossanovat, kus kapteniks Peeter Siniväli, kogunisti 41 punktiga. Täna teisena finiśeerunud Evelyn III Sven Heiliga roolis jäi hooaja kokkuvõttes selles paarikümne jahiga kõige arvukamaks osutunud võistlusgrupis Bossanovast maha üksnes 0,5 punkti võrra.

III võistlusgrupis võidutses täna kapten Alar Ivansoni Tessa Toomas Sootsi roolitud EnelI ja Tõnu Randmaa Triini ees. Seeriavõistluste parimana kogus Tessa 12 võitu ja suutis edestada Peeter Meresaare roolitud Nautilust 1 punktiga. Kolmanda koha võitis selles grupis Seabird.

IV võistlusgrupis oli rada lühem ja Kadrioru alt võeti kurss otse finišile. Veerandtonniste jahtide seas olid täna teistest üle Rait Riimi meeskond Tuulelaulul ja Priit Põldmaa meeskond Leilal. Kolmapäevakute kokkuvõttes edestas kümme sõiduvõitu kogunud Tuulelaul Leilat 22 punktiga. Viimase võistluse kolmas oli seekord Minni Andres Aavikuga roolis, kokkuvõttes võttis aga veerandiste seas kolmapäevakute pronksi Viru, kus kapteniks Indrek Pikk.

Ilusate ilmadega purjetajaid hellitanud hooaja lõpetavad Kalevi jahtklubi jahid laupäeval peetaval hooaja lõpuvõistlusel, mille järel langetatakse ka klubilipp.

Vaata galeriid viimaselt etapilt: