23. minutil viis sakslased juhtima Mario Gomez. 37. minutil kasvatas Müncheni Bayerni ründeäss eduseisu 2:0-le.

Teisel poolajal vähendas Robin van Persie 73. minutil kaotusseisu, lüües Hollandi esimese värava sel turniiril. Enamaks võimelised ei oldud.

Päeva esimeses lahingus alistas Portugal Taani 3:2 ning säilitas edasipääsulootused. (Loe lähemalt: Portugal võitis põnevusmängus Taanit ja jäi ellu!)

SAKSAMAA - HOLLAND: 2:1 (2:0)
10. minut: Van Persiel on olnud kaks suurepärast võimalust. Esimese püüdis Manuel Neuer, teine läks mööda. Saksamaa on surve all.
23. minut: Mario Gomez lööb turniiri teise värava!
37. minut: Gomez põrutab palli paremalt poolt taha posti! See on Bayern Müncheni ründajale turniiri kolmas värav.
73. minut: Robin van Persie lööb Hollandi esimese värava sel turniiril
ALGKOOSSEISUD

Saksamaa:
Neuer, Boateng, Badstuber, Hummels, Lahm, Schweinsteiger, Khedira, Mueller, Özil, Podolski, Gomez

Holland:
Stekelenburg, van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems, Van Bommel, De Jong, Robben, Sneijder, Afellay, Van Persie

Mängu eel:
Saksamaa ja Holland on omavahel mänginud 38 korda, Saksamaa on neist võitnud 14 ja Holland 10 korda, viiki on mängitud 14 korda. Samas viimasest kaheteistkümnest omavahelisest mängust on sakslased suutnud võita vaid kolm.

Omavahel lähevad vastamisi ka valikturniiri kaks suuremat väravalööjat. Hollandi Klaas-Jan Huntelaar lõi 12 väravat, Miroslav Klose sakslaste poolel sai kirja 9 tabamust. Huvitav on aga asjaolu, et kumbki neist ei pääsenud avamängus algkoosseisu, Hollandi tipuründes alustas Robin van Persie, Saksamaal Mario Gomez. Pole aga sugugi kindel, kas ka seekord minnakse mängule samade meestega ründes. Kui Gomez suutis oma kohta algkoosseisus veel väravaga ehk kinnistada, siis van Persie mäng polnud kindlasti loodetud tasemel, aga sama võib öelda tegelikult kogu Hollandi koondise kohta avamängus.Hollandi koondis peaks muus osas jääma samaks, mis esimeses mängus, alustatakse ilmselt taaskord ka küllaltki haruldase kahe kaitsva poolkaitsjaga. Saksamaa koondisel on valikuid selgelt rohkem. Avakohtumisel olid algkoosseisus küll Thomas Müller ja Lukas Podolski, aga seekord võivad neid asendada hoopis Andre Schurrle, Marco Reus või Mario Götze.

Esimene mäng ei olnud Hollandil kindlasti muljetavaldav, aga loodetavasti suudetakse täna pakkuda läbimõeldumat mängu. Ka sakslased ei suutnud võidust hoolimata esimeses kohtumises oma parimat mängu näidata, seega võib mõlemalt koondiselt oodata paranemismärke. Juhul kui Taani väldib täna kaotust ja Holland alistub Saksamaale, lõpeb turniir madalmaa jaoks juba alagrupifaasis. Võidu või viigi korral jääb lootus edasipääsust elama.