Tartlased oleks pidanud finaalipääsuks väikese ime korda saatma, sest avamäng võõrsil kaotati mäletatavasti 49:74. Seega vajanuks Rock vähemalt 26-punktilist võitu.

Tartlased alustasidki koduspubliku ees hästi, minnes kohe 7:0 juhtima. Rocki suurim eduseis tuli seitsmendal minutil, mil juhiti 19:10. Avaveerand võideti siiski 24:18. Teise veerandaja keskel jõudis Venspils juba järele ning peagi oli mäng 30:30 viigis. Poolaja kaotas Tartu juba 38:40. Kuigi edasine kohtumine kulges punkt-punkti mängus, oli selge, et suurt võitu kodusaalis kätte võidelda ei suudeta.

Peagi saatis peatreener Gert Kullamäe mängu ka sel hooajal vähe mänguaega saanud Saimon Sutti ning Kristen Meisteri ja nii tuligi tõdeda, et Eesti klubi maksimumiks sel Balti liiga hooajal võib olla pronksmedal.

Rocki poolelt tuleb kiita Janar Taltsi, kes tõi 20 punkti ja 10 lauapalli. Valmo Kriisa lisas 14 ja Tanel Sokk 11 punkti. Vastastele tõi 15 punkti Martins Meiers.

Ventspils jääb finaalivastast ootama paarist Juventus - Šiauliai. Avakohtumise võitis Šiauliai 73:69. Paari kaotaja astub vastu Rockile.

Mängu eel
Tartlaste peatreener Gert Kullamäe tunnistas pärast avamängu suurt allajäämist, et tegemist oli hooaja kõige halvema mänguga. "See ei olnud see TÜ/Rock väljakul, mida me oleme harjunud nägema. Kõik, mis valesti sai minna, ka läks, nii rünnakul kui kaitses. See mäng tuleb võimalikult ruttu ära unustada ja teisipäeval on auküsimus näidata, et oleme paremad, kui tänane pilt näitas," sõnas Kullamäe.

Rocki ja Ventspilsi korduskohtumine algab täna TÜ spordihoones kell 18.30. Mängust teeb otseülekande telekanal Viasat Sport Baltic. Delfi kajastab mängu tekstipõhises live-blogi ülekandes.