Oma ainsa punkti sai Pärnat teises seerias, mida ta alustas kahe kümnesse lastud noolega, viimase lasuga võttis ta aga ainult kuus punkti. Mehhiklanna kogus samuti 26 silma, nii said mõlemad kirja viigipunkti. Ülejäänud kolmes seerias jäi Valencia peale.

Pärnat ise tunnistas pärast võistlust, et kuigi talle meeldib üldiselt tuulega lasta, läks võistlus seekord just tuule nahka, mis salakavalalt keerutas. „Ma ei osanud tuulega arvestada ja olin ise ka veidi rohkem närvis, kui oleksin pidanud olema. Tulejoonel puhus tuul ühelt poolt, märklaudade juures hoopis teiselt poolt. Tavaliselt sellist asja ei ole, et tuul niimoodi keerutab, ühe seeria ajal paremalt, teise seeria ajal vasemalt poolt,“ rääkis 18-aastane pärnulanna. 

„Teises seerias oli mul 20 punkti ees, mõtlesin, et pole eriti midagi vaja tehagi, et võita. Viimase lasu tegin liiga julge, lasin noole liiga üles,“ põhjendas ta teist seeriat, mille võit enne viimast noolt juba käeulatuses paistis. „Samas ei saa siiski ka öelda, et võit jäi närvide taha. Ma ei teagi, mille taha see jäi. Ma lasen tavaliselt palju paremini. See vastane oli täiesti võidetav.“

Kuigi avamatši järel välja langemine on Pärnati sõnul pettumust tekitav, andis see juurde motivatsiooni veel rohkem treenida, et järgmisel olümpial juba parema sooritusega esineda.

Pärnati treeneri Raul Kivilo sõnul sai eestlanna võistlusele saatuslikuks ka see, et esimese vooru ja kvalifikatsioonivooru vahel oli liiga pikk puhkeaeg. „See tappis võistlusvaimu ära – neli päeva on liiga pikk aeg puhata. Sellise puhkuse pealt tuled kohe nii suure publiku ette. Reena laskis sellise rahvahulga ees üldse esimest korda.“