Nigeeria sai kiiremini mängu sisse ning tekitas esimese veerandtunniga mitu ohtlikku momenti. 18. minutil jõudsid nigeerlased ka väravani, kui Emmanuel Emenike suunas täpse tsenderduse järel palli Hugo Llorisi selja taha. Kohtunikud olid aga oma ülesannete kõrgusel ja fikseerisid suluseisu, mis oli küll väga napp.

Poolaja keskel sai oma mängu täistuuridel käima ka Prantsusmaa. Parim olukord tekkis Pogbal, kes sai karistusala keskelt löögile. Nüüd oli nigeerlaste puurivahi Vincent Enyeama kord oma klassi näidata, päästes suurepärase tõrjega Nigeeria koondise. Kuigi ka esimese mängupoole lõpus oli mõlemal meeskonnal väiksemaid võimalusi, lõppes võrdselt kulgenud avapoolaeg 0:0.

Ka teist poolaega alustasid paremini nigeerlased, kes kombineerisid mitu ilusat rünnakut. 54. minutil oli Blaise Matuidil pisut õnne, et ta Ogenyi Onazi vastu tehtud vea eest vaid kollase kaardi sai. Lazio poolkaitsja vigastus osutus nii tõsiseks, et ta pidi platsilt lahkuma ja mängu toodi Ruben Gabriel.

Poolaja keskel, kui Olivier Giroud asemele toodi väljakule Antoine Griezmann, hakkas üha ohtlikumalt ründama ka Prantsusmaa. 69. minut tekkis senise mängu kõige ohtlikum olukord, kui Karim Benzema pääses väravavahiga üks-ühe vastu. Väravat siiski ei sündinud, sest enne kui pall väravasse jõudis veereda, suutis nigeerlaste kaitsja selle ära lüüa. 

Prantslaste surve jätkus ning mängu favoriidid jõudsid teenitud väravani 79. minutil, mil siiani supermängu teinud Enyeama lõi nurgalöögi ajal väljatulekul palli ebaõnnestunult ära. Esimesena oli jaol Pogba, kes suunas nahkkera peaga tühja väravasse.

Nigeeria üritused mängu päästa vilja ei kandnud. Hoopis prantslased jõudsid taas väravani. Esimesel lisaminutil üritas Joseph Yobo enne Griezmanni palli ära lüüa, ent suunas mänguvahendi õnnetult oma väravasse.

Prantsusmaa ootab nüüd endale veerandfinaali vastast paarist Saksamaa ja Alžeeria.