Algkoosseisud:

Portugal: Patrício, Alves, Pepe, Coentrão, Pereira, Veloso, Moutinho, Meireles, Nani, Ronaldo (kapten), Postiga. Peatreener Paolo Bento.

Taani: Andersen, Kjær, Agger (kapten), S Poulsen, Jacobsen, Kvist, Eriksen, Zimling, Krohn-Dehli, Rommedahl, Bendtner. Peatreener Morten Olsen.


Eelinfo:

Neljast Ukraina staadionist on 30 000 pealtvaatajat mahutav Lviv ainus, mil puuduvad jooksurajad ja on seega ehitatud ainult jalgpalli mängimiseks. Esimesest voorust on Portugalil kogemus Lvivi mänguväljakuga olemas, Taani mängib Lvivis täna esmakordselt.

Taani ja Portugal kuulusid samasse alagruppi juba praeguse EMi valiktsüklis. Kuigi omavahelistes mängudes sai ühe võidu Taani ja ühe Portugal, siis grupi võitis ja otse EMile pääses Taani. Esikohast kolme punkti kaugusele jäänud Portugal pidi teel finaalturniirile alistama veel play-offis kahe mängu kokkuvõttes Bosnia ja Hertsegoviina.

Viimasest viiest omavahelisest kohtumisest on Taani võitnud suisa kolm, seega kindlasti on 1992. aasta Euroopa meistrid üllatusvõimelised ka täna. Portugal on seevastu kõigil viiel osaletul finaalturniiril jõudnud grupifaasist edasi. Kõik see ei oma aga enam mingit tähtsust peale avavile kõlamist. Loeb vaid see, kes suudab täna rohkem väravaid lüüa.

Meeskondade tugevamad küljed on selgelt erinevad. Portugal on võimas rünnakul palli veeretamises. Ronaldo ja Nani äärtel, keskel Moutinho ja Meireles ning tipus ilmselt taaskord Helder Postiga. Taani tugevuseks on alati peetud head kaitset. Seega kohtuvad meeskondade tugevamad lülid ilmselt enamjaolt Taani väljakupoolel. Selge on aga see, et kui Portugal soovib täna võita, siis sama primitiivselt nagu Holland esimeses mängus, mängida ei saa. Individuaalsete oskuste kõrval peab võistkond mängima kompaktselt ja mitmekülgselt. Kindlasti on Portugalil piisavalt sisu, et kõike seda täna nii Taanile kui ka pealtvaatajatele pakkuda.

Taani koondise puhul peab Portugal olema valmis enim ilmselt vasturünnakute likvideerimisel, aga kindlasti tuleb taanlastel võimalusi ka õhuvõitluses, kus Nicklas Bendtner tipurünajana väravat noolima asub. Ilmselt pole Taani kaitsjad veel harjunud vaid 11 koondise mängu pidanud väravavahi Stephan Anderseniga, aga pikk hooaeg seljataga põhiväravavahina Prantsusmaa meistrivõistlustel Eviani klubis on märk sellest, et 30-aastane puurilukk peaks enne turniiri algust vigastada saanud Thomas Sørenseni asendamisega hakkama saama küll.

Portugali edasipääsulootusi silmas pidades oleks neil täna vaja kindlasti võita, Taanile jääks veerandfinaali pääsemise võimalus ka tänase kaotuse puhul. Õhtune teine mäng on täna kell 21.45 algab Saksamaa – Holland.