Sakslased teenisid juba 11. minutil penalti, kui Joao Pereira karistusalas Mario Götze maha tõmbas. Üheteist meetri karistuslöögi realiseeris minut hiljem ilma probleemideta Thomas Müller.

32. minutil õnnestus kolmekordsetel maailmameistritel juba 2:0 ette minna, sest nurgalöögist tulnud palli suunas peaga väravasse Dortmundi Borussia keskkaitsja Mats Hummels. Teisel poolajal pidi Hummels siiski väljakult lahkuma, kuna vigastas põlve.

Mängu dramaatiliseim hetk leidis aset 39. minutil, mil Pepe võitluses Mülleriga viimase nägu õrnalt käega riivas. Müller viskas seepeale pikali ja hakkas tõsist vigastust teesklema. Pepele taoline reaktsioon ei meeldinud ning Madridi Reali mängumees läks sakslase juurde ja müksas teda peaga. Peakohtunikul Milorad Mazicil ei jäänud muud üle, kui portugallane väljakult punase kaardiga ära saata.

Portugallaste lootustele tõmbas viimase kriipsu peale Müller ise, kes avapoolaja viimastel sekunditel Joackim Löwi meeskonna juba kolm - null juhtima viis.

Mängu lõppseisu vormistas eelmise MM-i suurim väravakütt Müller 78. minutil.

Lisaks ühepoolsele mängule ja Pepe punasele kaardile tegi vutisõpradele tuska mitmete mängijate vigastus. Portugali poolel pidid trauma tõttu väljakult lahkuma Hugo Almeida ja Fabio Coentrao, sakslastel juba mainitud Hummels.

Tänased mängud:

19:00 Saksamaa 4 - 0 Portugal (G-alagrupp)

22:00 Iraan - Nigeeria (F-alagrupp)

01:00 Ghana - USA (G-alagrupp)

Faktid:

Saksamaa peab täna oma 100. mängu MM-i finaalturniiril. Ükski teine koondis pole nii suure numbrini jõudnud.

Sakslased on kaotanud oma viimasest 18-st MM-i alagrupimängust vaid ühe (2010. aastal 0:1 Serbiale).

Portugal on saanud MM-il G-alagrupis mängides kaks kaotust: 2002. aastal USA-le ja 2006. aastal Saksamaale.

Sakslased on teeninud kuuel viimasel MM-il avamängus võidu. Viimati, kui avalahingult kolme punkti ei saadud, oli tegu 1986. aasta turniiri ja Uruguayga (1:1 viik).

Saksamaa lõi Euroopa koondistest MM-valikturniiril enim väravaid (36).