Väravate löömiseks läks teisel poolajal ja kõigepealt jõudis sihtmärgini Saksamaa. 51. minutil suunas pea ja põlve kombinatsioonis palli väravasse Mario Götze. Suurepärase söödu andis värava ette Thomas Müller. Ghana vajas vaid kolme minutit, et tagasi lüüa. Andre Ayew oli õhuvõitluses parem Saksamaa koondise kaitsjatest ning 1:1 viik oli tõsiasi.

Ghana sai väravast indu juurde ning rünnakud jätkusid. 63. minutil küsis läbijooksule palli Asamoah Gyan, suluseisu polnud ning Gyan kasutas momendi ära. Ghana ette 2:1! Saksamaa peatreener Joachim Löw tegi seepeale üsna kiirelt kaks vahetust ning tõi mängu Miroslav Klose ja Bastian Schweinsteigeri. Vahtused toimisid ja Saksamaa haaras ohjad. 71. minutil oli Klose nurgalöögi olukorras õigel ajal jaol ja suunas kukkumise pealt jalaga palli raamide vahele. 2:2 viigiga kohtumine lõppeski, ehkki väga häid momente oli mõlemal poolel veel.

Klose lõi finaalturniiridel oma 15. värava, millega tõusis senise rekordimehe Ronaldo kõrvale.

Eelinfo:

Saksamaa ja Ghana kohtusid viimati 2010. aastal, siis jäid napilt peale eurooplased. Huvitava faktina lähevad omavahel vastamisi ka poolvennad - Kevin-Prince Boateng tuleb väljakule Ghana rivistuses, Jerome Boateng Saksamaa värvides. Lisaks võib Saksa keskkaitsja Per Mertesacker saada kirja enda 100. mängu koondise ridades. Kui ründaja Miroslav Klose peaks aga skoorima, tõuseb ta koos Brasiilia legendi Ronaldoga jagama MM-ide kõige resultatiivsema mängija tiitlit (Klosel on 14, Ronaldol 15).

G-alagrupis on Saksamaa alustanud tänavu edukalt. Esimeses mängus domineeriti Portugali koondise vastu, alistades Thomas Mülleri kübaratriki toel Cristiano Ronaldo kodumaa koguni 4:0.

Ghana tunnistas seevastu USA paremust 1:2 lõppenud kohtumises, kusjuures ameeriklane Clint Dempsey lõi mängu avavärava juba 29. sekundil.